Banaanipannkoogid Ameerika moodi



Kes Tais on käinud peavad kindlasti banaanipannkookide all silmas indiapärasest roti taignast tehtud imeõhukesi üle panni kooke, mille sees peidus banaanilõigud ning mida siis šokolaadikastme ja/või kondenspiimaga serveeritakse. Ameerikapärased banaanipannkoogid on igas mõttes selle vastand. Kui ehk banaanid välja arvata.

Ühe banaani võib 100 grammi ananassiga asendada. Maitsvad koogid saab ka järgnevate kombinatsioonidega: väike tükeldatud mango ja laimikoor (sellisel juhul jäta kaneel välja), 100 grammi mustikaid ja üks pirn. Samuti võib sügis-talvisel ajal kuivatatud puuvilju kasutada (aprikoos, kirsid, jõhvikad). Serveerimiseks sobib hästi ka vaniljejäätis, aga siis on tegu pigem desserdi või väga dekadentliku hommikusöögiga.

Vaja läheb (8-10 tk):

2 väiksemat banaani
100 grammi jahu
2 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
¼ tl soodat
1 tl kaneeli
4 tl (või rohkem) heledat muscovado suhkrut
1 muna
100 ml piima
päevalilleõli praadimiseks

Sega omavahel kausis kõik kuivained, tee keskele süvend ja löö sinna üks muna ning sega vähehaaval jahuga. Segu tuleb väga paks, rohkem nagu purutaigna moodi. Ära lase ennast sellest heidutada vaid lisa vähehaaval piim (seda on küll oluliselt mugavam mikseriga teha) kuni moodustub ühtne mass. Lisa tükeldatud banaanid. Kuumuta pannil õli ning prae ühelt poolt kuni tainas hakkab mullitama, seejärel pööra ümber ja prae teiselt poolt. Ühe pannkoogi tegemiseks võtta üks kuhjaga supilusikatäis tainast. Serveeri maitsestamata jogurti ja vahtrasiirupi või vedela meega.

Comments

Merit said…
Hea mõte, Hexy. Rukkijahu on ka oluliselt tervislikum variant :)

Popular Posts