Vaarika-laimi korvid


Pirnikoogi tegemisest jäi natuke muretainast järgi ja mul meenus ühest blogist loetud laimikorvide retsept. Eelmisel korral tegin selle põhjal Key Lime Pie, seekord katsetasin oma uute koogivormidega. Tegemist on kõige tavalisemate metallist vormidega. Tänapäeval kasutatakse vist rohkem muffiniplaati ja peeneid silikoonvorme, aga minu vanakoolikad täitsid oma eesmärki väga hästi, sain korvid ilusti ühes tükis kätte. Kuna mul oli ainult 6 vormi, siis tegin 6 korvikest. Kogusid saab siis vastavalt suurendada.

Vaja läheb:

150 grammi muretainast
pool purki kondenspiima
1 laimi mahl ja koor
1 muna
vaarikamoosi
võid määrimiseks

Määri vormid hoolikalt võiga ja vooderda õhukese taignakihiga. Liiga õhuke ei tohiks ka olla, muidu ei saa vormi seest kätte. Tee kahvliga augud sisse ja pane 10 minutiks 180 kraadisesse ahju eelküpsema. Sega omavahel kondenspiim, muna, laimi mahl ja koor. Kui korvikesed on ilusti kuldsed, siis võta ahjust välja, pane põhja teelusikatäis vaarikamoosi ja peale kondenspiimasegu. Küpseta veel nii 10 minutit. Kasutasin vanaema tehtud magusat vaarikatoormoosi. Tulemus jääb väga magus, kellele see ei sobi, võib proovida külmutatud (suhkruta) vaarikaid või muid marju ja kondenspiimale võib rohkem laimi lisada. Jahuta ja pane paariks tunniks külmkappi. Serveeri kiituste saatel!

Comments

Pille said…
Nii tore näha, et neid eestikeelseid toidublogisid ikka juurde tuleb! Teretulemast!!
Pille said…
PS Võid oma blogi Nami-nami foorumis spetsiaalses blogide teemas promoda ka!
Merit said…
Nii meeldiv kuulda, et keegi on heatoidu blogi üles leidnud! Siiani on see üsna hästihoitud mitte-saladus olnud:) Foorum kõlab huvitavalt, katsetan kindlasti!

Popular Posts