Hamburger


Mõnus kodune burger ilma säilitusainete ja kaheldava toiteväärtuseta.

Vaja läheb (kaks või kolm väiksemat):

300 grammi veisehakkliha
2 küüslauguküünt
1 suurem (valge)sibul
2 spl worcesteri kastet
1 muna
3 spl ketšupit
1 spl dijoni sinepit
3 spl riivsaia
1 tomat
½ punat sibulat
salatilehti
2 hapukurki
2 spl (Hellmans) majoneesi
paar viilu juustu
ciabatta-või burgerikukleid
soola, pipart

Haki sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks, lisa hakklihale. Kasutasime Rakvere delikatess veisehakkliha, mis ei olnud vist kõige parem valik kotleti sisse. Liha oli liiga peeneks hakitud, soovitaks tavalist veise-või kodust hakkliha. Lisa worcesteri kaste, ketšup, sinep, muna, riivsai. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Vormi kaks ülisuurt (või kolm keskmist) kotletti ja prae õlis kuni pealt pruun ja seest veel mahlane. Pane poolekslõigatud ciabatta või kuklid 5 minutiks umbes 180 kraadisesse ahju. Sega eraldi kausis väikesteks tükkideks hakitud hapukurk ja majonees.

Burgeri kokkupanek käib vastavalt maitseeelistustele või siis nii: määri saiale ketšupit (ja sinepit), lisa salatileht, ribadeks lõigatud punane sibul, kotlett, paar viilu juustu, tomatirattad, majoneesikaste ja kõige lõppu kukli teine pool. Enjoy!

Comments

Elina said…
meil on burksi tegemine keskmiselt 2 korda aastat, rohkem nagu ei tahagi. Täna on üks neist päevadest- saiad on valmis küpsetatud, kotletid ka, mees on hommikust saati elevil... eks paistab, mis õhtul sellest asjast välja tuleb.

Popular Posts