Ahjukana sinepi ja meega

Esimene ahjukana õnnestus suurepäraselt. Kindlasti tasub osta maitsestamata kana, saab oma eelistuste järgi teha. Soovi korral võib paariks tunniks külmkappi maitsestuma jätta, aga ilma on ka hea.

Vaja läheb:

1 kana
palsamiäädikat
dijoni sinepit
mett
1 tšillipipra kaun
poole sidruni mahl
2 küüslaugküünt
pastinaaki
apteegitilli
25 grammi võid
soola-pipart
broileri maitseainet (McCormick)

Pese kana seest ja väljast, kuivata köögipaberiga. Hõõru kõigepealt soolaga ja seejärel broilerimaitseainega. Tükelda juurviljad. Sega omavahel palsamiäädikas, sinep, mesi, tükeldatud tšilli, sidrunimahl, küüslauk. Soovi korral maitsesta musta pipraga. Pane mõned pastinaagi tükid, või ja 1/3 kastmest kana sisse. Pista kana küpsetuskotti, lisa ülejäänud pastinaak ja apteegitill ning vala kastmega üle. Küpseta 200 kraadises ahjus 1 tund kilo kohta. Serveeri kindlasti koos leemega.

Comments

Trus said…
Ma olen seda blogi jälginud juba aastaid. Jõudumööda siit päris palju retsepte ja ideid hankinud. Antud kana on super. Sobib ka väiksemasse peolauda. Ahju, kana kõrvale soovitan panna Jamie Oliveri stiilis eelnevalt poolpehmeks keedetud ja õli, veiniäädika ja soola-pipraga töödeldud kartuleid. Veel sobib porgand pasinaagi kõrvale (soovitan suuremat kotti), kaalikas, sellerivars ja muu juurikas.
Merit said…
Aitäh sulle! see kartulite mõte kõlab hea :)

Popular Posts