Bolognese kaste

Tavaliselt valmistan bolognesepasta lihtsalt hakklihast, purustatud tomatitest (alati 2 purki), küüslaugust, basiilikust, tüümianist ja soolast-piprast. Seekord aga „õige” Bolognese, mille retsept pärineb Omamaitsest. Kui täpselt retsepti järgi teha, siis tuleb kaste üsna mahe ja natuke magus. Võiks natuke julgemalt maitseaineid kasutada.

Vaja läheb (neljale):

400 grammi veisehakkliha
1 purk purustatud tomateid
1 spl tomatipastat
1 dl punast veini
1 porgand
1 sellerivars
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 sibul
1 spl fariinisuhkurt
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl kuivatatud pune
õli praadimiseks
soola-pipart

Pruunista hakkliha mõned minutid, lisa tükeldatud küüslauk ja sibul. Prae mõned minutid. Lisa tükeldatud porgand ja seller, vala juurde punane vein ja hauta mõni hetk. Lisa purustatud tomatid ja tomatipüree. Maitsesta suhkru (kasutasin demerara), pune, basiiliku, soola ja pipraga. Lase umbes 30 minutit madalal tulel kaane all haududa. Serveeri spagettide ja värskeltriivitud parmesaniga.

Comments

Reet said…
Tere!
Minu mees on inglane ja on juba paarkümmend aastat ise bolognese kastet teinud. Tavaliselt teeb ta kuus korra või paar suure pajatäie ja paneb siis portsjonite kaupa sügavkülma. Oma retseptis ta fariinisuhkrut ei kasuta, küll aga ütleb, et olulised on veel kanamaks, šampinjonid ja suitsutamata toores peekon. Võin kinnitada, et maitseb tõesti väga hea ja vürtsikas, sest maitsestamisega ta ei koonerda! :)
Merit said…
Kanamaks kõlab vägagi huvitavalt, proovin kohe kindlasti järele, aitäh!:)
jahustraalia said…
rõve ma ei suuda süüa seda.
Trus said…
Meie pere lemmik. Teen tavaliselt topelt koguse, et jätkuks ka järgmiseks päevaks. Lihtne ja kiire. Oluline on koostisosad enne valmis lõikuda. Topeltkoguse tegemisel kaob ka ülejäänud pool pudelit veini millegipärast kuhugi ära. Sellepärast tuleb teine pudel kohe valmis osta, et söögi kõrvale ka jätkuks :-)

Popular Posts