Maasika-toorjuustu tort


Põhi ei käinud seekord ahjust läbi, aga püsis serveerimisel ilusti ühes tükis. Nigella Lawson purustaks oma küpsised ilmselt pesapallikurikaga, aga kellel neid ikka nii väga kodus vedeleb, sobib ka taignarull. Hooajal ei maksa koonerdada- tordi sees on pea kilo jagu magusaid maasikaid. Õhukese Tertengussi torditarretise kihi lisamine annab ilusa läike, aga liialdada pole mõtet, jääb kuidagi tehislik.

Vaja läheb:

18 Digestive küpsist
100 grammi võid
400 grammi Philadelphia toorjuustu
400 ml vahukoort
800 grammi maasikaid
ühe laimi mahl ja koor
4 lehte želatiini
klaas suhkrut
1 pk Tortenguss torditarretist
250 ml vett

Vooderda 24 või 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad küpsetuspaberiga. Pane küpsised kilekotti ja haamerda pudrunuia või taignarulliga puruks. Sega kokku toasooja võiga. Kui on kiire ja või väga kõva, siis soojenda seda natuke vesivannis. Suru koogivormi põhja.

Vahusta koor 2 spl suhkruga ja sega toorjuustuga. Pane 2 klaasi maasikaid kõrvale, haki ülejäänud väiksemateks tükkideks ja sega toorjuustuseguga. Üks klaasitäis maasikaid purusta köögikombainis- annab ilusa punase värvi. Teine klaasitäis jäta kaunistamiseks. Pigista sisse poole laimi mahl ja riivitud koor. Lisa nii palju suhkrut kui maitseb. Pane želatiin viieks minutiks veevanni, pigista vedelik välja, lisa pisut keemistemperatuuril vett ja sega toorjuustu-vahukoorega. Nüüd vala segu koogivormi ja pane vähemalt 5 tunniks või üleöö külmkappi.

Enne serveerimist kaunista tort pikuti viilutatud maasikatega. Lisa pakile Tortenguss segule 1 spl suhkrut ja 250 ml vett, kuumuta pidevalt segades keemiseni, lase 1 jahtuda ja tõsta supilusikas haaval maasikatele. Serveeri 15-20 minuti pärast.

Comments

Pille said…
Mul on kange plaan üks maasika-mandlikook esmalt küpsetada. Aga siis liigun ka maasikatortide peale üle :)
(PS! See pilt ja viide Su retseptile sobiks imehästi sinna maasikateemasse, eks;)
Merit said…
Mmm, ma ei ole nii amm ühtegi kooki ahjus küpsetanud, ootan huviga:) Hea meelega panen, aga oskad sa öelda miks mul pildi lisamine ei õnnestu? Panen küll lingi ette vajalikud kastid, aga ei taha mitte kuvada..
Pille said…
Ma vaatan, et Sul õnnestus ka pildi lisamine :)
Kilo maasikaid tordi sees on muidugi võimas!

Popular Posts