Tabbouleh kuskussiga


Klassikaline Araabiamaadest pärit salat tabbouleh käib küll bulguriga, aga kuskussiga asendamine on üsna tavaline. See retsept pärineb väikeste mugandustega Goodfoodist.

Vaja läheb (neljale):

250 grammi kuskussi
4 küpset tomatit
2 väiksemat kurki
pihutäis murulauku
pihutäis münti
pihutäis peterselli
1 purustatud küüslauguküüs
2 spl sidrunimahla
6 spl õli

Kuskussi pakil oleva instruktsiooni järgi tuleb suures potis 1 spl õli ja 1 tl soolaga vesi keema ajada, tulelt tõsta, kuskuss pidevalt segades sisse valada, lasta 2 min paisuda, seejärel lisada 2-3 spl võid ja kuumutada 3 min. Goodfoodi oma on natuke lihtsam: aja 250 ml vett keema, tõsta tulelt, lisa segades kuskuss, lase 5 minutit paisuda. Sobivad mõlemad variandid. Peale valmimist lase natuke jahtuda.

Haki tomatid ja kurgid väikesteks tükkideks. Hea kui kasutaksid selliseid vilju, kus võimalikult vähe seemneid sees. Kurgil võib vajadusel pehme sisu lusikaga välja kraapida. Haki murulauk, petersell ja münt. Sega purustatud küüslauguküünest, sidrunimahlast ja õlist kaste, maitsesta soola-pipraga. Sega kõik komponendid omavahel kokku ja pane umbes tunniks külmkappi. Salat võiks serveerimisel külm olla. Serveeri grillitud kana või kalaga. Kana praadimisel proovi sidrunimahla lisada, liha jääb mahlane ja sidruni maitse sobib hästi salatiga.

Comments

Popular Posts