Küpsetatud Camemberti pasta



Pasta neile, kes Camemberti juustu palavalt armastavad- maitse on väga intensiivne ning ei pruugi kõigle meelt mööda olla. Roog on väga rasvane, tasub ehk tavalisest väiksem taldrikutäis ette tõsta. Siin ei ole spinatit kasutatud, aga võib proovida (kuigi spinati tagasihoidlik maitse ilmselt löögile ei saa). Küpsetatud juust näeb päris uhke välja ja seda võib ka näiteks lihtsalt hea saiaga punase veini kõrvale serveerida. Retsept pärineb Jamie Oliveri uuest raamatust "Ministry of Food".

Vaja läheb (neljale-kuuele):

250 grammine karp Camemberti juustu
2 küüslauguküünt
värske rosmariinioks (või 1/2 tl kuivatatud)
100 grammi parmesani
400 grammi penne või rigatoni pastat
meresoola ja värskeltjahvatatud musta pipart
extra virgin oliivõli
150 grammi värsket spinatit

Ava juustukarp, eemalda paber ning pane juust tagasi karpi. Lõika juustul "kaas" (nahk) pealt ära, seda ei lähe enam vaja. Lõika küüslaugust peened viilud ning aseta juustule. Lisa must pipar, oliivõli ning rosmariin ning patsuta õrnalt veidi juustu sisse.

Riivi parmesan. Keeda pasta soolvees vastavalt pakil olevale õpetusele. Kui pasta on valmis, lisa spinat ja keeda veel hetk (umbes 10 sekundit).Enne kurnamist pane pool tassitäit pastakeeduvett kõrvale. Kurna pasta ja spinat, pane tagasi potti ning lisa 3-4 spl extra virgin oliivõli ja riivitud parmesan. Kui pasta liiga kuiv jääb, siis lisa pastakeeduvesi. Maitsesta soola-pipraga. Jaga pasta taldrikute vahel ära ja nirista peale sulanud Camembert või pane juustukarp keset lauda ning luba ise ette tõsta.
MMDCLWTL

Allikas: Jamie’s Ministry of Food

Comments

R. said…
Mulle jäi ka see retsept Jamie uuest raamatust silma, tundus väga isuäratav, aga Camembert on igat moodi hea :).

Nüüd tean, et ei maksa liiga suurt portu teha, kuigi kahtlustasin ise ka, et roog üsna rammus saab.
Merit said…
Pastana on tugev kõhutäis küll, järgmine kord ilmselt serveeriksin seltskonnale saia ja punase veiniga:)

Popular Posts