Porgandikook


Mahlane porgandikook on ideaalne teekõrvane. Soovi korral võib koogile 250 g konservananassitükikesi tükikesi lisada, hästi sobivad ka kuivatatud aprikoosid ja rosinad. Toorjuustu asemel võib hoopis marcarponet kasutada.

Vaja läheb (kümnele):

300 g jahu

2 tl kaneeli

½ tl söögisoodat

1 tl küpsetuspulbrit

200 g muscovado suhkrut

4 muna

250 ml õli

1 apelsini riivitud koor

1 sidruni riivitud koor

200 g peenelt riivitud porgandit

150 g kreeka pähkleid

125 g võid

50 g tuhksuhkrut
250 g toorjuustu


Vooderda 24-26 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Sega omavahel jahu, kaneel, söögisooda ja küpsetuspulber. Sega juurde suhkur. Klopi munad koos õli ja riivitud tsitrusekoortega. Lisa riivitud porgand ja vala jahuseguga kokku. Sega sisse hakitud kreeka pähklid (soovi korral ka nt ananassitükid). Küpseta 140 kraadises ahjus umbes 1 tund ja 20 minutit. Kook on valmis siis, kui keskele torgatud hambatikk täiesti puhtaks jääb. Peale valmimist lase jahtuda.

Katte valmistamiseks sega toasoe või ja tuhksuhkur kohevaks, seejärel lisa kreemjuust. Kui segu on liiga vedel, siis pane umbes pooleks tunniks külma, aga tõenäoliselt võib kohe koogile kanda.

Allikas: BBC GoodFood

Comments

Liinaj said…
Väga hea kook! Siiski tegin sellele koogile veidi teistsuguse katte - 250g toorjuustu + 150g valget šokolaadi. Super hea, soovitan järgmine kord katsetada :)
Merit said…
Olen avastanud, et hea paks hapukoor on ka suurepärane lahendus kui pole viitsimist midagi muud valmistada:)

Popular Posts