Kohupiima-virsiku kook


Lihtne ja väga maitsev kohupiimakook, mida võib soovi korral näiteks kirsside või ploomidega valmistada. Kui kohupiima-hapukoore segu tundub väga vedel, lisa 1 tl tärklist .

Vaja läheb (kümnele):

125 g võid
200 g jahu
100 g suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
2 munakollast

400 g kohupiimapastat
250 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
2 x 400 g purk virsikupoolikuid

Sega toasoe või jahu, suhkru ja munaga ühtlaseks taignaks. Vajadusel lisa 1-2 spl külma vett. Pane tainas umbes pooleks tunniks külmikusse. Määri koogivorm võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ja torka kahviga põhja sisse mõned augud. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa kohupiim, hapukoor ja vanillisuhkur. Tükelda pool virsikutest ja sega kohupiima hulka. Kalla segu koogivormi (eemalda ennem hõbepaber). Viiluta ülejäänud virsikud ning lao ringikujuliselt koogile. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda.

Allikas: Elina köögis, mugandatud

Comments

Gegegerda said…
Nii ilus näeb välja ja kindlasti ka maitseb hea. Kohupiimakoogid on alati mu nõrkus olnud...
JÄÄRAPLIKA: said…
Proovi teha seda valge šokolaadi juustukooki vaarikatega ka, mille retsepti leiad minu blogist. Garanteerin, et viib keele alla ;)
ch m said…
üritasin sarnast kooki teha, aga mul vajus see põhi eelküpsetamisel lössi. kõik ääred vajusid alla. kaks korda olen proovinud, mõlemal korral sama asi. olen otsinud paremat põhja retsepti, sattusin nüüd sellele, aga vaatan, et see on põhimõtteliselt sama... kas sul ei vaju alla?
Merit said…
Küpsetamise käigus võib tainas tõepoolest kokku tõmmata ja ääred natuke alla vajuda. Siin mõned nipid kuidas seda vältida:

1. Sega tainast nii palju kui vaja, aga nii vähe kui võimalik.

2. Pane tainas enne küpsetamist kindlasti vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Vahel olen ka koos taignaga koogivormi enne küpsetamist 30 minutiks külma pannud.

3. Tee kindlasti põhja sisse augud, lõika küpsetuspaberist põhja suurune tükk ja aseta vormi põhja, täida põhi herneste või ubadega.

Loodan, et nüüd õnnestub!:)
ch m said…
Ei see ei olnud kokkutõmbamisest. Ta nagu sulas üles ja ääred sulasid ka üles ja vedel või ei seisa püsti küll jah.... Auke olen teinud ja viimati panin ka taina koos vormiga külmkappi. Ube-herneid pole proovinud. ma kujutan ette, et see aitab äkki ainult sisi, kui mul on vorm ääreni hernestega täidetud, et ta hoiab siis ääri üleval...
Merit said…
Ilmselt sõltub kui kõrge on koogivorm.. kas hõbepaberit oled proovinud äärtesse panna? Ehk siis hoiab ääre küljes kinni. Mul hetkel ei tule midagi rohkem pähe:(

Popular Posts