Sushi



Riisi kogusest saab sushit 4-8 inimesele, sõltuvalt isust.

Vaja läheb:

500 g sushiriisi
50 ml riisiäädikat
2-3 tl suhkrut
½ soola

Kalla riis sõela sisse ja pese jääkülma vee all umbes 5 minutit ning jäta 20 minutiks külma vee sisse. Enne keetmist pese veelkord külma veega kuni vesi on peaaegu selge, nõruta. Pane riis koos veega keedupotti- vee kogus on 1,5 kordne riisi kogus, 500 grammi riisi kohta 750 ml vett. Keeda riisi vaiksel tulel kaane all umbes 10 minutit või kuni vesi on välja keenud.

Samal ajal kui riis keeb, valmista maitsestamissegu. Sega omavahel riisiäädikas, suhkur ja sool kuni suhkur on lahustunud. Selleks, et ained omavahel paremini seguneksid, võib neid kuumutada, kuid enne riisiga segamist peab segu kindlasti jahtunud olema.

Kui riis on valmis, siis lase tal täielikult jahtuda. Protsessi kiirendamiseks võib riisipoti külmaveevanni panna ning seda vahetevahel õrnalt segada. Sega maitseainesegu ettevaatlikult jahtunud riisiga.

Sushi tegemiseks on palju erinevaid võimalusi, siinkohal ei hakka neid kõiki loetlema. Ühe maitsva kreveti maki retsepti siiski annaks: sega kooritud ja kergelt tükeldatud tiigerkrevetisabad Philadelphia juustuga ning rulli koos värske kurgi ja/või avokaadoga makiks.

Comments

Popular Posts