Brokolipirukas


Soovi korral võib pirukale peekonit või pancetta’t juurde panna (lisada praadimise käigus sibulatele). Samuti võib parmesani asemel (või lisaks) mõnd muud meelepärast juustu kasutada, näiteks sinihallitusjuustu. Viimase puhul võib pune salveiga asendada.

Vaja läheb (kaheksale):

TAIGEN
85 grammi külma võid
175 grammi jahu
1 muna

TÄIDIS
250 grammi šalottsibulaid
100 grammi võid
2 suurt muna
300 ml rõõskkoort
300 grammi brokoliõisikuid
2 dl riivitud parmesani
1 tl punet
soola, pipart

Näpi või ja jahu puruks, lisa muna, sool-pipar ja 1 spl külma vett ning sega ühtlaseks massiks. Suru õrnalt palliks, paki köögikilesse ning pane 15 minutiks külmkappi. Määri 25 cm läbimõõduga (lahtikäiv) koogivorm või pirukavorm võiga, puista üle jahuga (raputa ülejäänud jahu maha). Rulli tainas kergelt jahuga kaetud pinnal ning vooderda vorm. Kata küpsetuspaberiga ja täida raskuseks herneste või ubadega. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit, eemalda küpsetuspaber ja herned ning küpseta veel 3-4 minutit. Jäta jahtuma.

Blanšeeri brokoli. Sulata pannil või (kuni vahutama hakkab) ning lisa hakitud šalottsibulaid ja prae kuni sibulad muutuvad kuldseks. Lisa brokoli ja pruunista paar minutit. Jäta toatemperatuurile jahtuma.

Sega omavahel rõõskkoor ja munad 1 spl külma veega, lisa riivitud parmesan, sool, värskeltjahvatatud must pipar ja pune. Laota sibula-brokoli segu pirukapõhjale, kalla peale täidis ja küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 minutit.

Allikas: Jamie Magazine

Comments

Popular Posts