Lõhesalat Caesari kastmega


Lihtne ja toitev salat argiõhtuks, mis valmib minutitega. Seda eriti siis, kui osta valmis Caesari kaste (nt Verigo Gourmet, 1-2 väikest 50 grammist karpi). Kastme võib ka ise valmistada, aga mugavuse mõttes võiks muna ja õliga jändamise asemel lihtsalt head majoneesi kasutada. Samuti võib Casesari kastme kergemaga asendada: 6 spl oliivõli, 2 spl sidrunimahl, 1 tl Dijoni sinepit, 1 tl hakitud kappareid, veidi meresoola, värsket musta pipart (mida on hea moosipurgis kokku loksutada, a’la Jamie Oliver). Siis muidugi lisaks salatisse juba ühe avokaado, pool pikka kurki, paar keedetud muna, parmesani võtaks üldse välja… aga see oleks juba üks teine lemmiksalat.

Vaja läheb (kahele):

1 väike pea jääsalatit
200 grammi külmsuitsulõhe fileed
2 tl kappareid
2 spl riivitud parmesani
3-4 spl Caesari kastet
poole sidruni mahl
värskeljahvatatud musta pipart

Haki salat meelepärase suurusega tükkideks. Lõika külmsuitsulõhest peened ribad ja pigista peale sidrunimahl, lisa salatilehtedele koos kergelt peenemakshakitud kapparite, suurelt riivitud parmesani, Caesari kastme ja värskeltjahvatatud musta pipraga. Sega kiiresti läbi ja serveeri hea saiaga.

Comments

Mailis Timmi said…
Äge, et sa jälle seda teed! :)

Fänn Mailis
Merit said…
Rõõm on minupoolne;)
miiu said…
jääsalat? ausalt?
Merit said…
Just, kuna tegu pole autentse Caesari salatiga nagu näiteks siin http://www.heatoit.com/2008/04/caesari-salat.html, vaid sellise kiire kapis leiduvatest koostiainetest mugandatud variandiga. Nagu nimigi ütleb -
"lõhesalat Caesari kastmega, mitte "Caesari salat lõhega";)

Popular Posts