Mahlane kirsi-kohupiimakook


See rikkalik kohupiimakook on päris hea vaheldus ülirammusatele juustukookidele (mitte, et käesolev retsept kaalujälgijatele sobiks). Originaalretseptile lisasin kreemjama tekstuuri saamiseks mascarponet, kuid võib ka ilma teha (vahukoort võiks siis natuke rohkem, nt 2 dl panna). Eriti tore leid oli Nopri Talu kohupiim, mis juba sisaldas rõõska koort.

Vaja läheb (kaheteistkümnele):

PÕHI
½ dl kooritud mandleid (või mandlilaaste)
2 dl nisujahu
100 g võid
1 munakollane
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
pisut soola

TÄIDIS
500 g kohupiima
150 ml vahukoort
250 g mascarponet
3 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 munakollast
3 munavalget
1 dl nisujahu
2 spl sidrunimahla
3 dl kivideta kirsse

PEALE
2 dl vahukoort
kirsse ja kirsimahla

Jahvata mandlid. Näpi jahu, või, suhkur ja vanillisuhkur ning lisa mandlijahu, munakollane ja pisut soola. Paki köögikilesse ja pane kaheks tunniks külmkappi.

Vooderda 26 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kuna taigen jääb üsna kleepuv, siis tuleb seda kahe kile vahel rullida. See võib osutuda üsna tülikaks, mistõttu võib taigna rahulikult ka lihtsalt sõrmedega koogivormi põhja suruda. Äärista servad hõbepaberiga, torka kahvliga põhjale augud ja küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit, jahuta.

Täidise jaoks vahusta pehmeks kohupiim, vahukoor ja mascarpone. Lisa munakollased, suhkur, vanilje, jahu ja sidrunimahl. Lisa ettevaatlikult segades vahustatud munavalged. Vala täidis koogipõhjale ja vajuta sisse kivideta kirsid. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 1 tund. Kook on valmis kui keskele torgatud hambatikk jääb enam-vähem puhtaks. Lase jahtuda, enne serveerimist kaunista vahukoore ja kirsimahlaga.

Allikas: Kodukiri (1994)

Comments

Popular Posts