Lambakarri Mauritiuse moodi


Algne retsept oli mõeldud kitseliha tarbeks, mida tuleks vastavalt 3-4 tundi hautada, kuid lambaliha sobib sama hästi. Maitseainete nimistu on küll veidi hirmuäratav, kuid mõne puudumisel ei tasu veel karritegu katki jätta. Läätsede lisamisel tuleb arvestada, et need imavad pea kogu kastme. Ehk siis kellele meeldib oma riisi kastmes leotada, ei tohiks läätsesid lisada.

Retseptis kasutatud tšillipasta on iseenesest üks tore leid, plaanin seda ka teiste roogade valmistamisel kasutada. Näiteks kuumutaks tšillipastat mõned minutid pannil, lisaks kanafilee, ribadeks lõigatud porgandid ja paprika, suhkruherned, kookospiima – kõlab nagu plaan!

Vaja läheb (neljale):

1 kg lamba kaelaliha
3 spl oliivõli
½ tl kurkumit
½ tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl sinepiseemneid
1 tl jahvatatud koriandrit
2 tähtaniisi (kui on)
1 kaneelikang
4 kardemonikauna
1 tl rafineerimata pruuni suhkrut
2-3 karrilehte (kui on)
400 g purustatud tomateid
400 ml kanapuljongit või vett
1 dl punaseid läätsesid (soovi korral)
koriandrilehti serveerimiseks

TŠILLIPASTA

1 väiksem sibul
4 küüslauguküünt
3 cm jupp ingverit
2 suurt tšillikauna (seemnetega)
soola
õli

Lõika lambaliha 2 cm suurusteks tükkides, maitsesta soola ja pipraga ning prae kuldpruuniks (selleks, et pann oleks korralikult kuum, tasub liha 2-3 jaos praadida).

Tšillipasta jaoks haki kergelt sibul, ingver, küüslauguküüned ja tšilli ning peenesta köögikombainis koos soola ja õliga ühtlaseks pastaks. Kuumuta pastat keskmisel kuumusel 2-3 minutit ja lisa ülejäänud maitseained: kurkum, jahvatatud vürtsköömned, sinepiseemned, jahvatatud koriander, tähtaniis, kaneelikang, kergelt noa seljaga purustatud kardemonikaunad, suhkur ja karrilehed (kui kasutad). Kuumuta 1 minut. Lisa liha, tomatid ja puljong või vesi. Sega hästi ning hauta madalal tulel kaane all kuni liha on täiesti pehme (umbes 1,5-2 tundi). Soovi korral lisa 10 minutit enne lõppu läätsed või eemalda kaas ja lase lõpus 20-30 minutit rahulikul tulel podiseda, et kaste veidi pakseneks. Serveeri basmati riisi ja raitaga.

Allikas: Gordon Ramsey (BBC GoodFood)

Comments

Popular Posts