Vanillikastme ja mandlipuruga rabarberikook

Rabarberihooaja algusega seonduvad meenub küll kohe puru katte all röstitud rabarber (rhubarb crumble) ja vanillikaste (vanilla custard), aga siin on vahelduseks selline „kõik hea ühes“ retsept. Vaatamata pikale vajaminevate ainete nimistule, on tegemist lihtsa koogiga mis valmib umbes tunniga või natuke peale.

Vaja läheb:

PÕHI

125 g võid
200 g jahu
100 g suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
2 munakollast

RABARBERID
400 g rabarbereid
50 g suhkrut

VANILLIKASTE
1 suur muna
1 munakollane
1 tl vanilliekstrakti (või 2 tl vanillisuhkrut)
1 spl jahu või 1 tl tärklist
50 g suhkrut
300 ml rõõskkoort

MANDLIPURU
¼ tl kaneeli
140 g külma võid
100 g jahvatatud mandleid
140 g jahu
175 g heledat muscovado suhkrut
pihutäis mandlilaaste

Sega toasoe või jahu, suhkru ja munaga ühtlaseks taignaks. Vajadusel lisa 1-2 spl külma vett. Pane tainas umbes pooleks tunniks külmikusse. Määri koogivorm võiga ja suru tainas vormi. Äärista servad hõbepaberiga ja torka kahviga põhja sisse mõned augud. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Klopi munad, vaniljeekstrakt, suhkur ja jahu. Lisa koor ja rabarberite röstimisel tekkinud mahl. Tõsta rabarberid koogipõhjale ning vala kooreseguga üle. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit kuni täidis on kergelt tardunud. Mandlipuru tegemiseks hõõru omavahel kuubikuteks lõigatud külm või, jahvatatud mandlid, jahu, kaneel ja suhkur. Puista koogile, kõige viimasena lisa mandlilaastus. Küpseta veel 15 minutit kuni purupealt kuldne. Serveeri vaniljejäätisega.

Allikas: BBC GoodFood ainetel

Comments

Popular Posts