Kanahautis valge veini ja koorega


Lisaks porganditele sobivad hautisesse hästi pastinaak ja porrulauk. Lisa mõlemad koos porganditega. Maitsestamisesse tuleks suhtuda loovalt ja kasutada seda, mida parasjagu leidub. Estragoni asemel sobib hästi salvei ja kui ainult tüümiani kasutada, siis pole ka midagi katki. Samuti kasutasin värske loorberi asemel kuivataud varianti. Veidi koort teeb hautise mõnusalt kreemjaks, kuid sellega ei tasuks liialdada, muudab maitsed liiga ümmarguseks (ja ühel heal päeval ilmselt ka nabapiirkonna).

Vaja läheb (neljale):

600 g nahata kanakintsusid
6 väiksemat šalottsibulat
2 sellerivart
3 porgandit
2 pastinaaki (soovi korral)
1 spl estragonilehti või 10 salveilehte
3 oksa värsket tüümiani
3 (värsket) loorberilehte
1 dl valget veini
600 ml kana- või juurviljapuljongit
1 spl toasooja võid
1 spl jahu
4 spl (kuni 1 dl) rõõskkoort
päevalilleõli praadimiseks
meresoola
värskeltjahvatatud musta pipart

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas päevalilleõli (soovi korral lisa tükike võid). Maitsesta umbes 6 x 6 cm suurusteks tükkideks lõigatud kintsuliha, prae kuldseks ja tõsta kõrvale. Tõenäoliselt tuleb liha kahes osas praadida.

Pane potti pooleks või sektoriteks (sõltuvalt sibula suurusest) lõigatud šalottsibulad ja kuumuta madalal tulel 3 minutit kergelt klaasjaks. Lisa tükeldatud sellerivarred, juppideks lõigatud porgandid (esmalt lõika porgand pikuti pooleks ja seejärel risti pooleks) ja pastinaak (soovi korral), maitsetaimed ja loorberilehed ning prae madalal tulel umbes 5 minutit, kuni juurviljad on kergelt kuldsed. Lisa praetud kanakintsud, tõsta kuumust ja vala peale valge vein. Lase alkohol välja keeda (umbes 3 minutit) ja lisa puljong. Lase keema tõusta ja hauta 30 minutit kuni juurviljad ja liha on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.

Sega pehme või ja jahu omavahel pastaks (peene nimega beurre manié). Lisa segades vedeliku hulka ja kuumuta madalal tulel 2-3 minutit. Seejärel lisa rõõskkoor ja vaata, kas on vaja soola-pipart lisada.

Serveeri keedetud kartuli või riisiga.

Allikas: Delicious Magazine (mugandatud)

Comments

Liina said…
suu jookseb vett...
Merit said…
jaa, see on tõesti väärt comfort food:)
Pesukaru said…
leidsin retsepti, poes käidud ja hakkasin tegema. nii kahju, et vajaminevate ainete loetelust pastinaak puudub, sest mul seda nüüd pole ja teades, kui palju see toidule juurde annab, on päris nukker toidu valmimist oodata :(
Merit said…
Eks ta rohkem soovitusena seal kirjas oli, aga lisan ka loetelusse, miks mitte. Kurvastamiseks vaevalt põhjust on, see on niisama ka väga tore roog :)

Popular Posts