Kohev riis (fluffy rice)


Siin on lihtne viis tõsta oluliselt oma riisivalmistamise kvaliteeti. Olen kasutanud tavalist Veski Mati riisi ja tulemus jääb tõesti mõnus ja kohev.

Vaja läheb (neljale):

350 grammi basmati riisi
meresoola
vett

Lase suur potitäis soolaga maitsestatud vett keema. Loputa riisi jooksva vee all umbes 1 minut, et see hiljem kleepuv ei jääks. Pane riis keevasse vette, oota kuni terad hakkavad vees ringi „tantsima" ja keeda sellest hetkest 5 minutit. Kurna riis sõela sees. Pane nüüd poti põhja 2,5 cm vett, aja uuesti keema ning jäta aeglasele tulele podisema. Kata sõel kas kaane või fooliumiga ja aseta poti peale. Auruta nõnda 8-10 minutit. Tõsta pliidilt ja soovi korral võid riisi enne serveerimist umbes kuni 20 minutit sedasi kaane all hoida.

Inspiratsioon: Jamie Oliver "Ministry of Food"

Comments

Mari-Liis said…
noogutan ka kaasa, et on tõesti hea moodus riisi keetmiseks, tänud Jamiele:)
ehkki tegu on ju lihtsalt riisiga, on su pilt nii isuäratav, et tahaks kohe paljalt kausitäie seda kohevat riiis ära süüa.
Ja üldsegi: komplimendid. Sul on ilus, maitsev, mitmekesine blogi. Olen püsilugeja :)
Merit said…
Mul on kindlasti plaanis seda riisi veel vastavalt Jamie näpunäidetele tuunida - näiteks kurkuma, sidruni ja ingveriga. Kuigi tõsi ta on, et ohtralt vürtsitatud roogade juurde on kõige parem just see ilma vilede ja lippudeta variant:)

Ja veel: aitäh Mari-Liis, seda on tõesti rõõm kuulda!

Popular Posts