Sealihašašlõkk


Retsept pärineb muutmata kujul Mari-Liisi blogist, seetõttu ei hakka pikalt ümber jutustama ja soovitan lugeda. Liha sai tõepoolest ütlemata hõrk ja mahlane. Ei teagi mis peaks sundima poest valmis marinaadis liha ostma – koduse marinaadi valmistamiseks kuluv aeg on minimaalne ja tulemust ei anna poe omadega võrrelda. Samuti saab turult või hea lihaletiga poest kõige ilusama lihatüki ise välja valida.

HOIATUS! Selle retsepti järgi valmistatud sealihašašlõkk maitseb kõige enam neile, kes eelistavad lihtsaid ja puhtaid maitseid. Maitsetugevdajatest läbiimbunud poemarinaadidega harjunutele võib maitse ehk liiga mahe tunduda. Teisalt, miks mitte võõrutuskuuriga algust teha ja maitsemeeli puhastama asuda!

Marinaadi valmistamisel kasutasin head oliivõli, aga ju sobib ka rapsiõli. Kuna aega oli, siis marineerisin liha külmkapis üleöö raskuse all. Juba grillitud lihast pilti ei ole, polnud ju enam mahti teha.

Vaja läheb:
  • 1 kg sea kaelakarbonaadi
  • 1 dl oliivõli
  • 1 dl kuiva valget veini
  • 2 ratasteks lõigatud sibulat
  • 1 suurem punt peterselli, hakitud
  • 1 tl meresoola
  • 1 tl värsketlahvatatud musta pipart

Sega omavahel kõik marinaadi ained. Lõika toatemperatuuril lihast 1,5 cm paksused viilud ja nendest oma korda 5 x 5 cm tükid. Sega marinaadiga ja masseeri hoolega kõiki lihatükke. Pane külmikusse raskuse alla ja hoia vähemalt 2 tundi kuni üleöö. Aja liha vardasse ja grilli madalal tulel vardaid aeg-ajalt keerates umbes 30 minutit.


Allikas: http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com/

Comments

Mari-Liis said…
Rõõm kuulda, et maitses, Merit!:)
See on konkurentsitult ka meie lemmik-šašlõkk.
Merit said…
Päris aus olla, siis ma ei olnud kindel, et nii lihtsate vahenditega nii head šašlõkki saab - mõtlesin ikka, et marinaad nõuab rohkelt maitseaineid ja igasugu keerulisi võtteid. Seega suured tänud Sulle retsepti eest!:)

Popular Posts