Spagetid blondi pestoga


Kiire suvine pasta suvikõrvitsa ja parmesaniga, millele sidrun annab mõnusa värske maitse. Miks mitte kasutada hoopis kaks sidrunit. Ühe osa parmesanist võib pecorino juustuga asendada. Spagettide asemel sobib hästi tagliatelle pasta.

Vaja läheb (neljale):

1 sidruni mahl ja riivitud koor
2 dl extra virgin oliivõli
200 g parmesani või nt Valio Forte juustu
100 g seedermänniseemneid
pihutäis lehtpeterselli lehti
1 suvikõrvits
1 spl võid
meresoola ja musta pipart
500 g spagette

Sega kuumakindlas anumas sidruni koor ja mahl, 2/3 seedermänniseemneid purustatult, peenelt hakitud petersell ja oliivõli. Lisa riivitud parmesan (jäta natuke serveerimiseks) ja ülejäänud (terved) seedermänniseemned ning maitsesta värskeltjahvatatud musta pipraga. Sellest tekib üsna paks kaste.

Pane suur pott soolaga maitsestatud vett tulele ning aseta sellele kuumakindel anum, et kaste veidi soojeneks. Kui vesi keema läheb, eemalda kaste ning lisa spagetid ja keeda al dente (umes 8 minutit). Samal ajal viiluta suvikõrvits. Kuumuta pann, lisa või ning prae suvikõrvitsat 3-4 minutit.

Nõruta pasta ja säästa natuke pastakeeduvett. Lisa parmesanikaste kuumadele spagettidele – juust peaks nüüd kenasti sulama hakkama. Vajadusel võid veidi pastakeeduvett lisada. Seejärel sega sisse suvikõrvits ning serveeri kohe.

Allikas: Jamie Oliver "Cook With Jamie" (mugandatud)

Comments

Popular Posts