Kana ja suvikõrvits punases karrikastmes riisinuudlitega


Tänu poest ostetud karripastale valmib roog hõlpsasti ja sobib kiireks argipäeva õhtusöögiks. Tšilliga tasub ettevaatlik olla, sest karripasta (küll sõltuvalt kaubamärgist) on omajagu tuline. Punase karripasta asemel annab huvitava maitse ka tom yum pasta.


Vaja läheb (kahele):

100 g riisinuudleid
1-2 kanafileed (kokku ca 200 g)
1 suvikõrvits (kabatšokk)
200 ml kookospiima
150 ml vett
2 tl Tai punast karripastat
1-2 punast tšillikauna
2 tl kalakastet
1 tl (light) sojakastet
½ tl suhkrut
3 spl päevalilleõli
laimi ja koriandrit serveerimiseks

Keeda nuudleid rohkes vees 2-3 minutit ja karasta külma veega. Lõika kanafileest õhukesed ribad ja tükelda suvikõrvits suupäraseks. Haki tšilli. Aja wokpann kuumaks ning lisa õli. Seejärel kuumuta mõned minutid karripastat (vahel on pikalt avatud purgis olev pasta oma kreemja tekstuuri kaotanud – seda aitab parandada paar teelusikatäit kuuma vett). Lisa kanafilee ribad ning woki 3-4 minutit, kuni kana on küpsenud. Lisa suvikõrvist ja tšilli ning woki veel mõni minut. Maitsesta kalakastme, sojakastme ja suhkruga. Seejärel lisa kookospiim ja vesi. Lase korraks keema ja tõsta tulelt. Serveerimiseks pane igasse kaussi nuudlid ning tõsta kastet peale. Soovi korral võib ka nuudlid päris lõpus pannil kastmega segada. Serveeri koriandrilehtede ja laimisektoritega.

Comments

Laura said…
Kust sa värsked koriandrit ostad?
Või on omal maitsetaimeaed?:)
Merit said…
Tere Laura! Ma ostan ikka poest (suuremates toidupoodides ikka viimasel ajal leidub) ja hooajal turult. Oma ürdiaeda kahjuks pole ja aknalaual ei taha mul hästi kasvada:)
Laura said…
Tänud vastuse eest, eks ma pean siis hoolikamalt vaatama, mulle pole enne silma hakanud poodides:)

Popular Posts