Kaneelimaitselised ploomi-kaerahelberuudud


Igati lihtne ja tervislik maius, kus on kasutatud täisterajahu, värskeid puuvilju ning võrdlemisi tagasihoidlikult suhkrut. Maisamokad võiksid ehk paar supilusikatäit rohkem suhkrut panna, seda enam kui ploomid on hapud. Soola lisamisega tasub ettevaatlik olla - nii kolmveerand teelusikatäit on piisav. Kaerahelberuudud sobivad hästi tööle/kooli vahepalaks kaasa pakkida. Valmistamisel võib kasutada värskeid või kuivatatud aprikoose, õunu, vaarikaid, mustikaid ehk mida iganes parasjagu saada on.

Vaja läheb (15 ruutu):

450 g värskeid ploome
1 kuhjaga tl kaneeli
275 g (mahe) täisterajahu
150 g kaerahelbeid
1/2-1 tl soola
225 g võid
110 g heledat pruuni suhkrut

Poolita ploomid ja eemalda kivid. Seejärel lõika ploomid õhukesteks viiludeks. Tõsta kaussi, raputa kaneeliga üle ning sega hästi. Sega omavahel jahu, sool ning kaerahelbed. Sulata väikeses potis tasasel või ja suhkur. Sega sulatatud või ja suhkur kaerahelbeseguga ühtlaseks massiks. Vajadusel kasuta käte abi. Poolita tainas ja suru tugevalt umbes 25 cm x 15 cm neljakandilise või 23 cm läbimõõduga ümmarguse koogivormi põhja. Puista ploomid ühtlaselt põhjale. Tõsta peale ülejäänud tainas ja suru tugevalt ploomide peale.

Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit. Jahuta 10 minutit ja lõika ruutudeks. Serveeri kas soojalt vanillijäätisega või täielikult jahtununa klaasi piimaga.

Allikas: Delia's Complete How To Cook by Delia Smith

Comments

Popular Posts