Röstitud juurviljad sealihaga


Kiire ja tõhus sügisene õhtusöök kodumaistest saadustest. Juurde tegin kiire kukeseenekastme, mis sobis nagu rusikas silmaauku: kuumutasin pannil 1 spl võid, lisasid paar pihutäit kukeseeni ja praadisin liigse vedeliku välja, lisasin umbes 150 ml vahukoort, segasin sisse 2-3 spl ühe kuhjaga tl jahuga segatud vett, kuumutasin keemiseni ja valmis ta oligi.

Vaja läheb (kahele):

300 g sealiha (kaelakarbonaad, sea välisfileest minutipihv vms meelepärane tükk)
4 kartulit
4 väikest või kaks suurt porgandit
1-2 pastinaaki (soovi korral)
rosmariini, salveid või tüümiani
5 küüslauguküünt (koorimata)
1-2 sibulat (koorimata)
oliivõli
meresoola
musta pipart

Pane sektoriteks lõigatud kartulid ja suupärasteks tükeldatud porgandid soolaga maitsestatud veega keema. Pastinaak lisa poolepeal ehk 5 minutit enne keemisaja lõppu. Keeda 10 minutit ja kurna. Tõsta juurviljad suurde kaussi, lisa koorimata küüslauguküüned ja jämedateks viiludeks või sektoriteks lõigatud sibul. Seejärel nirista peale oliivõli, maitsesta värskeltjahvatatud meresoola, musta pipra ja meelepärase ürdiga. Sega kergelt, et juurviljad õli ja maitseainetega seguneks, tõsta ahjuvormi (või plaadile) ning küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit (juhul, kui liha ei kasuta, siis 40 minutit).

Lõika lihast 6 x 6 cm tükid, määri õliga ning maitsesta soola-pipraga. Prae pannil mõlemalt poolt kuldseks ning tõsta juurviljade vahele 15 minutiks või kuni liha on küps.

Comments

Mammu said…
Olen juba 2 korda seda toitu teinud. Väga lihtne, aga ka super maitsev. Muidugi plussi kogu toidule paneb seenekaste:)

Popular Posts