Baski kana-paprika hautis


See lihtne ja maitsev kanahautis meeldib ka neile, kes muidu paprikast üleliia lugu ei pea. Paprikast, tomatitest, sibulast ja küüslaugust koos maitseainetega valmib pipérade, mida vahel ka munaroogadega serveeritakse. Kastmele võib koos tomatitega praetud pancettat või äärmisel juhul taisemat peekonit (soovitavalt blanšeeritult) lisada. Selles retseptis on lihtsama maitse huvides nii pancetta kui tomatid välja jäetud.

Soovi korral võid kasutada ära terve kana ja selle kaheksaks tükiks lõigata. Viitsimise korral võib purgitomatite asemel 6 keskmist tomatit 10 sekundit blanšeerida, jääkülma veega ehmatada, koorida ja tükeldada.

Vaja läheb (neljale):

6 pikkupidi õhukeselt viilutatud paprikat
400 g purk purustatud tomateid (soovi korral)
2 poolitatud ja õhukeselt viilutatud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
2 spl hakitud siledalehelist peterselli
1 spl värsket tüümiani või 2 tl kuivatatud tüümiani
1 loorberileht
1 tl paprikapulbrit või Cayenne pipart


8 kana poolkoiba (nahaga)
200 ml kanapuljongit
soola-pipart
3 spl oliivõli praadimiseks


Kuivata kanatükid köögipaberiga ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta paksupõhjalises potis 1 spl oliivõli ning prae kanatükke mõlemalt poolt kuni päris pruunid, kokku umbes 8 minutit. Tõsta kõrvale. Kana võib pruunistada ka eraldi pannil.

Vala potist välja üleliigne rasv, tõsta pott keskmisele tulele ning lisa 2 spl õli. Prae sibulat ja küüslauku pehmenemiseni (umbes 5-8 minutit). Lisa petersell, tüümian ja loorberileht. Lisa paprikaribad ja pool puljongist. Kuumuta keskmisel tulel 10 minutit kuni paprika hakkab pehmenema. Lisa paprikapulber ja maitsesta soolaga. Tõsta kanakoivad tagasi potti ja lisa ülejäänud puljong nii, et kana oleks vaevalt kaetud. Võimalik, et kogu puljongit ei lähe vaja, kui aga puudu jääb, siis lisa veidi kuuma vett. Lase 45 minutit madalal tulel podiseda.

Serveeri riisi või keedetud kartulitega.

Allikas: Chow.com

Comments

Sigrid said…
Kas see 200ml puljongit ikka on õige? Vedelikku on siis ainult veidikene põhja peal...
Sigrid said…
Kas see 200ml puljongit ikka on õige? Vedelikku on siis ainult veidikene põhja peal...
Merit said…
Tere, Sigrid! Selles hautises peakski vähe vedelikku olema. Kui tunned, et 200 ml on liiga vähe, siis lisa veel veidi. Paprika ja kana peaks olema vaevu kaetud. Kui kasutad purustatud tomateid, siis tegelikult on isegi see 200 ml üsna palju.

Kuidas õnnestus?

Popular Posts