Burrito chilli, guacamole, tomatisalsa ja koriandririisiga


Burritod on täiesti teenimatult rämpstoidu kategoorias – kasutades väherasvast (mahe) veiseliha, täisteratortillasd ja värskeid aedvilju, valmib igati mõnus roog, mida on tore seltskonnaga süüa. Hakkliha võib ka veise- või kanafilee ribadega asendada ja siis hautamisaega vastavalt korrigeerida.

Vaja läheb (6 tk):


CHILLI
1 punane sibul
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
1-2 tl tšillihelbeid
500 g veisehakkliha
400 g purk punaseid ube (kidney beans)
300 ml kuuma veiselihapuljongit 


6 (täistera) tortillat
riivitud Cheddar või nt Gouda juustu
hapukoort

GUACAMOLE
2-3 väga küpset avokaadot
1 laimi mahl
½ punast sibulat
½-1 punane tšilli
pihutäis koriandrilehti

TOMATISALSA
8 küpset tomatit
1 spl extra virgin oliivõli
1 tl punase veini äädikat (kui on)
hakitud koriandrilehti (soovi korral)

RIIS
250 g keedetud riisi
pihutäis hakitud koriandrit


Viiluta sibul õhukeselt. Kuumuta pannil õli ja prae sibulaid keskmisel kuumusel pehmenemiseni (umbes 3-5 minutit). Lisa hakkliha ja maitseained ning prae kuni liha on kergelt pruun. Lisa pestud ja nõrutatud oad ning kuum puljong. Lase keema tõsta ja lase madalal tulel kaane all 20 minutit podiseda.

Poolita avokaadod, eemalda kivid ja tõsta viljaliha kaussi. Suru viljaliha kahvliga peeneks, lisa laimimahl, hästi peeneks hakitud punane sibul ja tšilli ning hakitud koriander. Sega oma vahel ühtlaseks pastaks. Soovi korral võid veidi soola lisada.

Tükelda tomat väiksemateks kuubikuteks (viitsimise korral eemalda seemned), sega hulka oliivõli,  punase veini äädikas ja hakitud koriander.

Keeda riis vastavalt pakil olevale juhendile. Lase veidi jahtuda enne kui hakitud koriandri sisse segad.

Tortillad soenda kas kuumal kuival pannil 1 minut praadides või tõsta umbes 3-4 minutiks fooliumisse pakitult 200 kraadisesse ahju.

Tõsta hakkliha, guacamole, tomatisalsa, koriandririis, riivitud juust ja hapukoor kaussidesse ning lase igaühel endale burrito kokku panna.


Allikas: Delicious Magazine (täiendatud)

Comments

Popular Posts