Kana-spinati tartiflette


See siin on natukene toekam variant prantsuse kartulivormist tartiflette, mis pärineb Savoie  piirkonnast ja koosneb tavaliselt vaid kartulitest, peekonist, koorest ning Reblochoni juustust. Viimane peaks ühtlasi olema selle roa kõige olulisemaks autentsust tähistavaks tunnusmärgiks, kuid Eestis seda naljalt poest ei leia. Mistõttu võib selle rahumeeli näiteks Brie, Camembert või Gruyere juustude vastu vahetada (millise täpselt, on juba maitseasi). Autentsus läheb küll küsimärgi alla, kuid vorm maitseb sellegipoolest suurepäraselt ning kana ja spinat muudavad ta täiesti omaette käiguks. Maitsestada võib rooga näiteks tüümiani või muskaatpähkliga, kuigi originaalretsept neist kumbagi ette ei näe.


Vaja läheb (kuuele):

3 kanafileed
1 kanapuljongi kuubik
700 g kartuleid
300 g beebispinati lehti
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
200 suitsupeekonit
1 tl tüümianilehti või ½ tl kuivatatud tüümiani (soovi korral)
200 ml vahukoort
200 ml kanapuljongit
250 g Reblochon* juustu
1 spl oliivõli
2 spl jahu
võid vormi määrimiseks


Pošeeri (keeda) kana 10 minutit kuubikust tehtud puljongis. Lase veidi jahtuda ning rebi ribadeks.

Viiluta kartulid 3 mm paksuselt ning keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna.

Pane spinat suure sõela sisse ning vala peale umbes 1,5 liitrit keevat vett nii, et spinatilehed närbuksid. Värskenda kohe külma jooksva vee all. Pigista vesi välja ning tõsta kõrvale.

Kuumuta õli ja prae peeneks hakitud sibul keskmisel kuumusel umbes 8 minutit. Seejärel lisa purustatud küüslauk ning kuumuta veel 2 minutit. Tõsta kõrvale. Prae samal pannil peekoniribasid kuni hakkavad krõbedaks muutuma. Tõsta kaussi sibulate juurde ning sega sisse 2 spl jahu.

Eemalda juustult koorik (hallitus) ning tükelda. Sega omavahel koor ja puljong, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tüümian (kui kasutad). Määri suurem ahjuvorm võiga (peaks mahutama umbes 2 liitrit).

Seejärel lao koostisained kihiti võiga määritud (umbes 2 liitrit mahutuavasse) ahjuvormi: kartul, peekoni-sibulasegu, spinat, ribadeks rebitud kanatükid ning pool väikesteks tükkides lõigatud juustust. Vala kihtide vahele koore-puljongi segi. Aineid peaks jaguma kahe kihi jaoks nii, et viimane kiht on kartul (pildiloleval jäi küll kartulitest veidi puudu).

Küpseta 30 minutit. Lisa ülejäänud juust ja küpseta veel 10-15 minutit kuni pealt kuldne.


Allikas: Delicious Magazine

Comments

Tuuli said…
Väga mõnus näeb see roog välja, tundub selline maitsev asi, mida saab kogu perega süüa (ei pea lastele eraldi menüüd koostama ehk siis ka üsna lastesõbralik toit).
Merit said…
Kuuldavasti on moodsad lapsed üldse väga teadlikud, söövad isuga arrabiata pastat ja sushit, kõrvale võtavad (ise!) vett:) Kui ainult meie restoranid lõbusate viineripoiste ja friikartulite asemel lastele midagi tervislikumat välja mõtleks.

Popular Posts