Krõbedad kanapulgad Parmesaniga


Lastesõbralikud kanapulgad on kodune variant kiirtoidurestoranides pakutavatest nuggitsatest, mis erinevalt viimasest 100% kanaliha sisaldavad ja ka täiskasvanutele maitsevad.  Eriti tervisesõbralik on kanapulki õlis praadimise asemel ahjus küpsetada.

Juhul kui Jaapanist pärit panko riivsaia käepärast ei ole (seni olen vaid Stockmannis märganud), siis purusta köögikombainis vana kõva sai ja kasuta saadud puru paneerimiseks. Võib kasutada ka purustatud soolaküpsiseid või äärmisel juhul tavalist riivsaia. Kõrvale sobib mõni külm kaste. Samuti võib kanapulkadele serveerimisel veidi sidrunimahla pigistada.

Vaja läheb (kahele):

2 broilerifileed
1 muna
1 dl riivitud Parmesani või Forte juustu
2-3 dl panko või isetehtud riivsaia
1 sidruni riivitud koor
2 spl jahu
soola
värskeltjahvatatud musta pipart
oliivõli

Haamerda kanafileed köögikile vahel õhemaks. Lõika umbes 2,5 cm paksusteks ja 8-10 cm pikkusteks ribadeks. Sega riivsai parmesani ja sidrunikoorega. Klopi madalas kausis muna ja maitsesta soola-pipraga. Keera kanatükke jahus (üleliigne maha raputades), seejärel munas ning lõpuks riivsaia-parmesani segus (suru peale, et kanapulkadele võimalikult palju puru külge jääks). Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (võid paberi kergelt oliivõliga üle pintseldada) ja küpseta 220 kraadises ahjus üks kord keerates 15-20 minutit kuni kana on küps ja pealt krõbe ning kuldne.

Comments

Popular Posts