Punane kana-bataadi karri kookospiimaga


Bataat ehk maguskartul annab hautisele mõnusa magusa maitse, mida tasakaalustab karripasta ja tšilli tulisus. Viimaseid ei maksa karta, sest bataat on tõesti magus ja kookospiim teeb maitse veelgi mahedamaks, seega väike särts kulub marjaks ära! Bataadi asemel sobib imehästi kodumaine (muskaat)kõrvits.

Vaja läheb (neljale):

400-600 g naha ja kondita kanakintse
600 g bataati e maguskartulit või muskaatkõrvitsat
1 suur punane sibul
pöidlasuurune tükk ingverit
1 punane tšilli
2 küüslauguküünt
2-3 tl punast karripastat
600 ml kanapuljongit
165-200 ml kookospiima
2 tl kalakastet
2 spl oliivõli praadimiseks
veidi soola
koriandrit serveerimiseks (soovi korral)


Kuumuta praepannil 1 spl oliivõli ning prae kõrgel kuumusel kanakintsud mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kõrvale.

Haki sibul, ingver, küüslauk ja seemnetest puhastatud tšillikaun peeneks. Ingveri võib ka riivida. Kuumuta haudepotis 1 spl oliivõli ning prae sibulaid 4-5 minutit klaasjaks (ära pruunista). Lisa küüslauk, ingver ja tšilli ning kuumuta veel 2 minutit. Lisa karripasta ning kuumuta 1 minut. Tõsta kana ja kooritud ning 2x2 cm tükkideks lõigatud bataat potti ning sega korralikult läbi. Tõsta kuumust ja vala potti kanapuljong, just niipalju, et kana ja bataadi vaevalt ära kataks. Lase keema tõusta, keera kuumus maha ja lase kaane all 35-45 minutit podiseda.

Kui bataat on päris pehme, lausa püreetaoline ja kana küps, siis maitsesta kalakastmega ning lisa kookospiim. Kuumuta veel korraks keemiseni ja tõsta tulelt. Serveeri riisiga ja puista peale koriandrilehti (kui on).

Comments

Segasummaelu said…
Tegin, ja jäle väga maitsev.
Juba mitmes toit teie blogist. Lummus! :)
Merit said…
Tore, et maitses, Monsa!:)

Popular Posts