Soba nuudlid praetud tofuga


Tofu on üks ütlemata mitmekülgne toiduaine ja võtab just sellise kuju (või pigem maitse) nagu perenaine tahab. Olles see juures väga taljesõbralik ja sobilik taimetoitlastele. Woki jaoks on oluline valida kõva tofu, sest pehmemad kipuvad lagunema. Kasutasin siin Blue Dragoni Extra Firm Silken Tofut, mis kahjuks kõvaduse osas oma nime ei õigustanud – tegemist oli siiski pigem siidja tofuga, mida oli väga keeruline praadida (nagu pildilt näha võib). Teisalt on see tofu väga maitsev ja kui ettevaatlikult toimetada, siis saab ka praetud. Koos soba e. tatranuudlitega annab ülitervisliku eine. Soba nuudlite asemel sobivad hästi ka riisinuudlid.


Vaja läheb (kahele):


250 g soba nuudleid
2 paprikat
2 väiksemat porgandid
1 punane sibul
350 g kõva maitsestamata tofut


TOFU MARINAAD


50 ml vett
50 ml sojakastet
1 spl taimeõli
1 spl vahtrasiirupit või vedelat mett
1 spl riisiveniäädikat
1 spl magusat tšillikastet
½ tl (mahedat) sinepit
1 spl riivitud ingverit
1 purustatud küüslauguküüs
1 hakitud punane tšilli (soovi korral)
veidi musta pipart
taimeõli praadimiseks


Kõigepealt lõika tofukuubik pikuti pooleks. Paki tofu ettevaatlikult kahe köögipaberi vahele ja seejärel köögirätikusse.  Tõsta peale raske (malm) pann või suur pott. Lase 15 minutit pressi all seista, et liigne vedelik köögipaberisse jääks.

Sega kõik marinaadi koostisained omavahel. Lõika tofu suupärasteks kuubikuteks või jäta paariks suuremaks tükiks. Marineeri 30 minutit tofutükke poole aja pealt keerates.

Aja suures potis umbes 2 liitrit vett keema ning keeda nuudleid 6 minutit (või vastavalt pakil olevale instruktsioonile). Kurna ning värskenda külma vee all. Soovi korral võid nuudleid kääridega lühemaks lõigata, nii on ehk mugavam süüa.

Viiluta sibul, lõika paprikast ja porganditest peenikesed ribad.

Kuumuta pannil veidi õli ja prae tofu mõlemalt poolt kuldseks. Kui kasutad pehmemat tofut, siis tuleb ümberpööramisel väga ettevaatlik olla ja parem on kasutada tavalist lamedat (malm) panni wokpanni asemel. Kui tofu on kuldne (selleks läheb ca 5 minutit), siis tõsta nuudlite valmimiseni kõrvale.

Kuumuta wokpannil veidi õli. Woki sibulat 1 minut, lisa paprika ja porgand ning kuumuta veel 3 minutit. Lisa ülejäänud marinaad ja minut hiljem nuudlid. Kuumuta veel paar minutit kuni nuudlid on tulised. Jaga nuudlid kahe kausi vahel ja tõsta peale tofukuubikud. Serveeri kohe.

Allikas: vegan yum yum (tofu marinaadi retsept)

Comments

Popular Posts