Kana maheda tšillikastmega (Chicken Chilli Men)


Chicken Chilli Men pärineb jaapanipärasest Wagamama nuudlirestoraniketist ja pakub oluliselt suurema maitseelamuse kui mis tahes valmis kujul ostetud wokikaste. Selle valmistamine võtab umbes 30-40 minutit aega, kuid võid kastme ka paar päeva varem valmist teha ja külmkapis hoida, nii valmib roog minutitega.

Sidrunhein annab kastmele mõnusa tsitruselise maitse, kuid tihtipeale ei ole värsket sidrunheina poest saada. Sellisel juhul asenda sidrunheinapastaga või jäta sootuks välja. Kui soovid mahedamaitselist kastet, siis täiesti piisab retseptis toodud ühest tšillist. Teravate elamuste otsijatele soovitaks 2-3 kauna.

Vaja läheb (kahele-kolmele):

250 grammi ramen või soba nuudleid
2 broileri rinnafileed
1 roheline paprika
1 väiksem suvikõrvits
1 väiksem punane sibul
3 spl päevalilleõli
300 ml Spicy Chilli Men kastet


Spicy Chilli Men Stir Fry Sauce


2 spl päevalilleõli
2 peenelt hakitud  sidrunheina vart (eemalda välimised lehed)
1 peenelt hakitud  punane tšillikaun, seemned eemaldatud
1 tl riivitud ingverijuurt
2 peenelt hakitud küüslauguküünt
1 peenelt hakitud punane sibul
½ tl soola
½ tl suhkrut
1 tl light sojakastet
1 peenelt hakitud punane paprika
1 tl poest ostetud magusat tšillikastet
1 tl tomatiketšupit
300 ml vett


Tšillikastme valmistamiseks kuumuta väikeses potis õli. Pane järgmised 8 koostisainet (sojakaste kaasaarvatud) väiksemasse pott ning hauta madalal kuumusel 7-8 minutit (ära lase pruunistuda ). Lisa hakitud paprika, hauta 10 minutit. Lisa magus tšillikaste, tomatiketšup ja vesi, lase keema tõusta ning keeda tasasel tulel 10 minutit. Tõsta tulelt ja püreesta.


Keeda nuudleid 2-3 minutit ja karasta külma  jooksva vee all. Lõika kanast, paprikast, suvikõrvitsast  ja sibulast õhukesed ribad. Kuumuta wokpanni keskmisel kuumusel, lisa õli ning seejärel woki kana, suvikõrvits, paprika ja sibul 3-4 minutit kuni kana on küpsenud ja juurviljad krõmpsud (soovi korral võid kana 2 minutit enne köögiviljade lisamist kergelt pruunistada). Lisa tšillikaste ja lase korraks keema. Serveerimiseks pane igasse kaussi nuudlid ning tõsta kastet peale. Soovi korral võib nuudlid kastme valmimisel pannile tõsta ja kiiresti omavahel segada (kõige mugavam on seda pastatangidega teha).

Allikas: Wagamama Cookbook

Comments

Popular Posts