Mahe läätse-lillkapsakarri kookospiimaga


Tuleb tunnistada, et lillkapsas on minu silmis natuke igav köögivili ning seondub pigem mahedamaitseliste püreesuppidega ja gratäänidega. See indiapärane retsept on aga täis erinevaid maitseid ja kõike muud kui igav.

Vaja läheb (neljale):

150 g punaseid läätsesid
5 spl päevalilleõli
1 tl vürtsköömneid
1 suur lillkapsas, väiksemateks õisikuteks murtud
1 hakitud keskmine sibul
50 g peenelt riivitud ingverit
6 peeneks hakitud küüslauguküünt
1 keskmine punane tšilli, seemned eemaldatud ja hakitud
1 tl (värskelt)jahvatatud koriandriseemneid
1 tl (värskelt)jahvatatud vürtsköömneid
1/2 tl jahvatatud kurkumat
1 spl mahedat karripulbrit
400 ml kookospiima
200 g purustatud tomateid
1 spl laimi või sidruni mahla
pihutäis värskeid koriandrilehti, hakitud


Pane läätsed koos 450 ml külma veega väiksesse potti. Lase keema tõusta ja keeda madalal tulel vahepeal segades 15-20 minutit, kuni läätsedest on saanud paks püree. Kata kaanega ja tõsta kõrvale.

Kuumuta suure poti põhjas keskmisel kuumusel 3 spl õli, lisa 1 tl vürtsköömneid ja lillkapsaõisikud ning prae aeg-ajalt segades  umbes 5 minutit kuni õisikutel siin-seal veidi kuldpruune täpikesi. Eemalda lillkapsas vahukulbiga taldrikule.

Lisa kuuma potti ülejäänud 2 spl õli ja 1 tl vürtsköömneid ning kohe kui seemned hakkavad särisema, lisa hakitud sibul. Keera kuumust veidi vähemaks ja prae 8-10 minutit kuni sibul on klaasjas ja magus, kuid mitte pruunistunud. Lisa riivitud ingver, hakitud küüslauk ja tšilli ning prae veel 2 minutit. Lisa jahvatatud koriander, jahvatatud vürtsköömned, kurkum ja karripulber. Prae 1 minut, lisa hulka kookospiim, purustatud tomatid ja lillkapsas. Keeda madalal tulel 10-15 minutit kuni lillkapsas on pehme, kuid hoiab oma kuju.

Sega läätsepüree ja sidruni või laimimahl karri hulka. Maitsesta soolaga. Keeda veel madalal tulel 2-3 minutit. Sega hulka hakitud värske koriander ja võta pott tulelt.

Serveeri riisiga.


Allikas: Delicious Magazine

Comments

Popular Posts