Kõige lihtsam juustukook

Tuleb tõdeda, et juustukooke ongi üldiselt võrdlemisi lihtne valmistada. Seda õnnestub-alati-juustukooki olen korduvalt ilma igasuguste äpardusteta valmistanud ning sööjad kiidavad alati. Eriti kasulikuks osutub see retsept siis, kui oled õhtusöögi valmistamisega kõvasti vaeva näinud ja mõne peenema magustoidu valmistamiseks napib aega. Samuti saab seda juustukooki hõlpsasti oma maitsele sobivaks timmida – vali särtsakad tsitruselised või veidi mahedam vanill. Mõnusa talvise maitse saab näiteks siis, kui kasutad poolte Digestive küpsiste asemel piparkooke ja maitsestad toorjuustu ühe suure apelsini koore ja mahla ning vanilliga.

Vaja läheb:

225 g Digestive küpsiseid
100 g võid, sulatatud
250 g mascarpone juustu
600 g toorjuustu
2 muna
2 munakollast
4 spl jahu
175 grammi peenikest suhkrut


TSITRUSE


3 sidruni riivitud koor
1 sidruni mahl
Sidruni asemel võib kasutada ka laime või apelsine.


VANILLI


1 tl vanilliekstrakti või 1 vanillikauna seemned
1 apelsini riivitud koor
1 sidruni riivitud koor


Purusta küpsised kas köögikombainis või käsitsi ning sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru koogivormi põhja ja tõsta külmkappi tahenema.

Vahusta marcarpone ja toorjuust mikseriga kohevamaks. Lisa munad ja sega hoolega. Lisa ülejäänud komponendid ja sega ühtlaseks. Vala koogivormi ning küpseta 180 kraadises ahjus  35-40 minutit kuni kook veel ühtlaselt võbiseb. Hoia kooki väljalülitatud ahjus kuni täielikult jahtunud (see on oluline samm!). Kui soovid kooki hiljem serveerida, siis hoia teda seni külmikus. Serveeri lihtsalt niisama või kata näiteks hapukoore ja värskete vaarikatega.

Inspiratsioon: BBC GoodFood, Jamie Oliver

Comments

Marju said…
Tundub lihtne ja nagu juustukoogid ikka - ülimalt isuäratavad. :)
Sul on väga lihtne, ilusate piltidega ja suu vett jooksma panev blogi - edu ja katsetamist sellega ka 2011. aastal! :)

Tassike.ee
Merit said…
Aitäh Sulle, Marju!:)
kxbi said…
Kook näeb cälja lihtne ja isuäratav, niisiis väike küsimus:
kas täidisesse läheb 2 muna ja 2 munakollast veel eraldi juurde?
ja kas vanillimaitselisse täidisesse läheb tõepoolest nii üks sidrun kui ka üks apelsin?
Aitäh!
Käbi
Merit said…
Sul on õigus, Käbi - 2 muna pluss veel 2 munakollast. Vanillimaitselisse täidisesse läheb ainult sidruni ja apelsini riivitud koor. Võid ka muidugi ühe tsitruselisega piirduda:) Mulle endale meeldib täisesse ka sidrunimahla lisada, sest siis maitseb kook kuidagi kergem kui ta tegelikult on:)
kxbi said…
Aitäh vastuse eest, Merit! Kavatsen koogi varsti järgi proovida. Veel viimane küsimus, kas peenikese suhkru all on silmas peetud tuhksuhkrut?
Käbi
Merit said…
Tegelikult on siin mõeldud "golden caster sugar'it", mis on ikkagi nagu tavaline suhkur, aga peenem (Billingtonsil on seda sorti näiteks)ja rafineerimata. Kui sa seda ei leia, siis kasuda tavalist suhkrut, mitte tuhksuhkrut. Edu küpsetamisel!:)

Popular Posts