Šampinjoni, prosciutto ja mascarpone lasanje


Tegemist on tõeliselt rammusa ja kreemja lasanjega, mis ennast aga külmadel talveõhtutel igati õigustab. Tasakaaluks serveeri ohtra rohelise salatiga. Võimalusel kasuta värsket pastat.

Vaja läheb (kuuele):

1 spl võid
2 spl oliivõli
500 g šampinjone, viilutatud
400 g kvaliteetset seahakkliha
2 sibulat, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, peenelt viilutatud
150 ml valget veini
200 ml kanapuljongit
2 suur pihutäit lehtpeterselli, hakitud
2 x 125 g mozzarellapalli, jämedalt hakitud
6 viilu prosciutto crudo või Parma sinki
umbes 8-10 lasanjelehte, mis ei vaja eelkeetmist
100 g riivitud parmesani või Forte juustu
30 g värsket saiapuru
meresoola ja musta pipart

Bešamellkaste


30 g võid
30 g jahu
300 ml piima
250 g mascarponet
muskaatpähklit riivimiseks


Kuumuta pool õli ja või kogusest suurel pannil kõrgel kuumusel. Prae seeni umbes 5 minutit kuni muutuvad kuldseks. Tõsta kõrvale. Keera kuumus maha, lisa pannile ülejäänud õli ja või ning prae õrnalt sibulad klaasjaks ja pehmeks. Lisa küüslauk ja prae veel 2 minutit.

Tõsta kuumust, lisa hakkliha ja pruunista umbes 5-10 minutit. Tõsta seened tagasi pannile ja kalla veiniga üle. Lase alkoholil kiiresti välja keeda. Mõned minutit hiljem lisa kanapuljong, maitsesta soola ja pipraga. Lase madalal tulel 20 minutit podiseda. Lõpuks sega sisse pool hakitud petersellist.

Kastme valmistamiseks sulata potis keskmisel kuumusel või. Lisa jahu ja sega omavahel pastaks (roux). Kuumuta umbes 3 minutit madalal tulel ja lisa vähehaaval (esialgu vaid paar lusikatäit) pidevalt vispeldades piim. Kuumuta piim jõuab keemistemperatuurini ja hauta tasasel tulel 3-5 minutit. Seejärel lisa lusikatäite kaupa mascarpone ning vispelda ühtlaseks. Maitsesta värskeltriivitud muskaatpähkliga.

Seejärel laota pool hakklihamassist ühtlaselt umbes 2-liitrise lasanjevormi põhjale. Puista peale 1/3 jämedalt hakitud mozzarellast, 1/3 parmesanist, 3 viilu prosciuttot ja kata lasanjelehtedega. Kata ½ koguse kastmega. Korda kihte lõpetades kastmega. Sega omavahel 1/3 parmesani, ülejäänud petersell ja saiapuru, maitsesta musta pipraga ja puista lasanjele. Puista peale 1/3 mozzarellast ja küpseta 180 kraadises ahjus 20-30 minutit kuni lasanje on pealt kuldne ja kenasti läbi küpsenud.

Inspiratsioon: Delicious Magazine

Comments

Aet said…
Meie pere lemmik lasanje! :)
Merit said…
Aitäh, Aet! Ma kohe vist ei teagi ühtegi inimest, kellele üks rammus lasanje ei maitseks;)

Popular Posts