Pasta Alfredo spargelkapsa ja seentega


Päris õige Itaaliast pärit pasta Alfredo (kus ta  küll pigem „pasta al burro“ või „pasta bianco“ nime kannab)  sisaldab ainult võid ja parmesani, mis lihtsalt keedetud pasta hulka segatakse. Ameeriklased aga armastavad pastale veel koort, spargelkapsast, seeni, krevette või kana lisada. Siinne retsept on samuti algupärasest veidi rikkalikum ja kreemjam. Koguseid saab hõlpsasti neljale või enamale kohandada.

Vaja läheb (kahele):

200 g fettucine või penne pastat
200 g šampinjone, viilutatud
200 g spargelkapsaõisikuid
1 spl oliivõli
25 g võid
250 ml rõõskkoort
50 g parmesani või Valio Forte laabijuustu, lisaks veidi serveerimiseks
värskeltjahvatatud musta pipart
värskeltriivitud muskaatpähklit
meresoola


Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakil olevale juhendile al dente. Kaks minutit enne pasta valmimist lisa spargelkapsaõisikud. Kurna pasta ja spargelkapsas ning tõsta veidi pastakeeduvett kõrvale.
Kuumuta pannil oliivõli ja 1 tl võid ning prae šampinjone kuni kergelt kuldsed. Tõsta kõrvale. Lisa ülejäänud või ja koor ning kuumuta tasasel tulel peaaegu keemiseni. Maitsesta soola, musta pipra ning värskeltriivitud muskaatpähkliga. Lisa riivitud parmesan ja sega ühtlaseks. Lisa pasta, spargelkapsas ja seened ning sega hästi. Kui pasta tundub kuiv, siis lisa veidi pastakeeduvett. Kuumuta madal tulel veel 1-2 minutit  ja serveeri kohe.

Comments

Popular Posts