Apelsinimaitseline kanawok


Selline päikeseline ja kaunis toit teeb meele rõõmsaks ka kõige hallimal argipäeval ning annab heale tujule lisaks palju vajalikke vitamiine.

Kana asemel võid ka krevette kasutada, aga sellisel juhul prae neid umbes 30 sekundit ja eemalda nad pannilt enne juurviljade lisamist. Pane tagasi pannile alles päris lõpus, muidu muutuvad üleküpsemise tagajärjel kuivaks ja nätskeks.

Nuudlite osas võib muidugi kasutada seda, mis parasjagu kättesaadav, kuid siinmainitud sobivad lihtsalt natuke paremini kui teised. Umbes nii nagu Pasta Bolognese ei ole päris „see“ ilma spagettideta, aga teisalt maitseb hästi ka pennedega.

Vaja läheb (kahele):

200 g soba või ramen või udon nuudleid
1 suurem broilerifilee, õhukesteks ribadeks lõigatud
pihutäis värskeid suhkruherneid, peenikesteks tikkudeks lõigatud
1 väiksem porgand, peenikesteks tikkudeks lõigatud
pool suvikõrvitsat, peenikesteks tikkudeks lõigatud
pool paprikat, peenikesteks tikkudeks lõigatud
1 väike punane tšilli, seemned eemaldatud ja peenelt hakitud
1-2 spl taimeõli

APELSINI STIR-FRY KASTE

2 suure apelsini mahl
1 tl peeneltriivitud ingverit
2 purustatud küüslauguküünt
1-2 spl heledat sojakastet
1 tl maisitärklist
3 spl vett
1 spl taimeõli


Valmista ette aedviljad. Keeda nuudleid 2-3 minutit ning jahuta jooksva külma vee all. Tõsta kõrvale.

Kuumuta õli väikeses kastmepotis ja prae kiiresti (kuni 1 minut) ingverit ja küüslauku, et maitsed vallanduksid. Lisa apelsini mahl ja sojakaste ning lase keema tõusta. Keera kuumus maha ja lase madalal tulel 5 minutit podiseda. Lisa veega segatud maisitärklis ning sega ühtlaseks. Tõsta tulelt.

Kuumuta wok panni 1-2 minutit keskmisel-kõrgemal kuumusel, kuni pann on tõesti tuline. Lisa õli ja prae kanatükke pidevalt pannil liigutades 1 minut. Lisa juurviljad ja tšilli ning woki veel 1-2 minutit. Lisa nuudlid ja kaste ning kuumuta läbi. Serveeri kohe.

Comments

Popular Posts