Köögiviljasupp suitsupeekoniga

Külmal talveõhtul ei ole midagi paremat soojendavast ja mõnusalt tummisest köögiviljasupist. Supi võib valmistada ka täiesti ilma lihata, kuid juba paar peekoniviilu annavad mõnusa suitsuse meki. Et köögiviljapaletti veelgi suurendada, lisa supile üks väiksem nuikapsas.

Vaja läheb (neljale):

1 spl oliivõli
150 g suitsupeekonit, ribadeks lõigatud
1 sibul, peenelt hakitud
1 porru (ainult valge ja heleroheline osa), pikkupidi poolitatud ja viilutatud
2 küüslauguküünt, purustatud
2 suurt porgandit, tükeldatud
2 sellerivart, viilutatud
3 kartulit, kuubikuteks lõigatud
400 g purk valgeid cannellini ube, pestud ja nõrutatud
lehed 2 tüümianioksa küljest
1,5 liitrit juurvilja-või kanapuljongit
meresoola
värskeltjahvatatud musta pipart
hakitud peterselli


Kuumuta oliivõli paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel. Prae peekonit mõned minutid kuni rasv eralduma hakkab. Lisa sibul, porru, küüslauk, porgand ja seller ning sega rasvainega. Prae madalal kuumusel kaane all 15 minutit kuni aedviljad pehmenevad veidi. Lisa oad, kartul, tüümian ja puljong. Lase keema tõusta. Keera kuumus maha ja lase madalal tulel pooleldi kaanega kaetult umbes 30 minutit podiseda. Kui juurviljad on pehmed, siis tõsta paar kulbitäit suppi köögikombaini ja püreesta. Vala tagasi potti, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka hakitud petersell ja serveeri.

Comments

Zoozi said…
Ehhee, just keedan kreekapärast köögiviljasuppi, ka ubadega. Ainult, et keetsin ube ise :)
Merit said…
Oi Sa oled tubli! Tõin just MaheMarketist kuivatatud kikerherneid ja järgmise supi teen juba nagu kord ja kohus, ise leotades ja keetes:) Üldiselt aga on need konserveritud oad, herned, tomatid jms täiesti asendamatud - saab kiiresti ja lihtsalt mõne argipäevasema roa valmistada.

Popular Posts