Apetina fetasalat

Olgugi, et ma üldiselt eriti selliseid „otseteid“ ei poolda, on see konkreetne fetasalat üks mu lemmikutest läbi aegade. Apetina fetakuubikud on just sellise paraja suurusega, ei lagune koost ja pakis olev õli sobib suurepäraselt salatikastmeks. Eks kindlasti on palju neid, kes eelistavad oma salatikastme ise kokku segada ja tavaliselt kuulun minagi pigem sinna kategooriasse, kuid mingil põhjusel on see ürtidega maitsestatud õli mulle väga meeldima hakanud.

Igal juhul on tegemist imelihtsa ja väga tänuväärt salatiga, mis maitseb eriti hästi suviste tomatitega ja passib erinevate grillroogade kõrvale pakkuda. Salati nimeks võiks sama hästi olla sõbranna Kirsti fetasalat, sest just tema mulle seda „salaretsepti“ tutvustaski.


Vaja läheb (kahele-kolmele):

pool jääsalati pead või lahtised salatilehti, tükeldatud või rebitud
3 pihutäit kirsstomateid, poolitatud
pool pikka kurki, tükeldatud
pool punast sibulat või salatisibulat, paberõhukeselt viilutatud
1x 150 g Apetina küüslaugu ja oliiviga fetakuubikuid õlis


Sega kõik koostisained omavahel, maitsesta värskeltjahvatatud musta pipra ja vähese soolaga. Kastmeks kasuta pool Apetina pakis olevast maitsestatud õlist.

Comments

Kerti said…
Väga mõnusad retseptid, kaunid fotod!

Selle konkreetse retsepti kohta tahtsin soovitada kohalikke alternatiive- fetalaadsete asemel nt Nopri talumeiereis valmistatavat Ferta juustu-soolakas, pehme ja krõmpsuv.
Kindlasti on ka teisi tegijaid, kelle toodang sisaldab aineid, millest aru saab...
JÄÄRAPLIKA: said…
Hehee, ma teen ka suhteliselt sageli seda salatit (ja sama fetaga)! Mõnikord lihtsalt vahetan mõnda komponent, näiteks lisan praetud kanafilee tükke või poolitatud vutimune. Igati hea!
Merit said…
Aitäh hea mõtte eest, Kerti! See Nopri juust jäi hiljuti Nõmme turul silma, järgmine kord proovin kindlasti ära.

@ Jääraplika: paistab, et tegemist on tõelise moodsa perenaise klassikaga! Sellise salatiga on kõisugu dieeditamine lausa lust:)

Popular Posts