Teravad quesadillad chorizo ja jalapenoga


Mehhikopärased quesadillad valmivad umbes 10 minutiga ja võivad vabalt päästa ka väga varajaste hommikutundideni kestnud peo vaevustest. Rääkimata sellest, et sobivad suurepäraselt ootamatute külalistega jagamiseks  või näiteks tugitoolisportlastele pakkumiseks. Mis iganes puhul need quesadillad ka ei valmiks, sobib tulekahju leevendamiseks pudel Coronat või Soli.

Röstitud paprika mahe ja magus maitse aitavad jalapeno teravust veidi leevendada, aga võib muidugi ka toorest paprikat kasutada. Röstitud paprikate valmistamiseks poolita paprikad ja puhasta seemnetest. Pane  230 kraadisesse ahju grillrežiimile ja rösti otse resti peal nahk üleval pool umbes umbes 15  minutit kuni paprikad pealt mustjad. Võta ahjust ,pane kaussi ja kata tihedalt köögikilega. Kui paprikad on jahtunud, siis koori nahk maha. Kuna parikate röstimine on paras ettevõtmine, siis tee kohe rohkem, pane kaanega purki ja kata oliivõliga. Säilivad külmkapis vähemalt nädala.

Vaja läheb (neljale):

  • 8 nisutortiljat
  • 150-200 g karp maitsestamata toorjuustu
  • 1 (röstitud) punane paprika, tükeldatud
  • 150 g chorizo vorsti, õhukeselt viilutatud
  • 2 sl jalapeno pipart, hakitud (või nii palju kui kannatab)
  • 150 g juustu, riivitud

  1. Kata kaks tortiljat korraliku toorjuustukihiga. Kata üks tortilja vorsti, paprika, jalapeno ja riivjuustuga. Kata teise tortiljaga ja suru omavahel kokku. Korda ülejäänutega. 
  2. Prae keskmisel-kuumemal (non-stick ehk kõrbemiskindlal ) pannil mõlemalt poolt 2-3 minutit kuni quesadilla on kuldpruun ja juust sulanud. Lõika sektoriteks ja serveeri.

Comments

Juc said…
Ahh, kui ilus! Nii ma teengi. Aitäh suurepärase snäki-idee eest! :) Corona on vist sinna juurde nagu rusikas silmaauku!
Marju said…
wow maitsed ja välimus ning võtab aega 10 minutit :)) Mul on tihtilugu nii, et kehva sööki süüa ei taha, aga aega või tahtmist midagi ekstra head meisterdada pole. Supertore asi kokkamispuhangute vahelisel ajal.
Merit said…
Aitäh Juc ja Marju:) Olen neid nüüdseks juba üsna mitu korda valmistanud ja ära ka ei tüüta. Täidistega on ju ka palju võimalusi katsetamiseks!
Pille said…
Me pere viimase aja lemmik on peekoni-paprika-maisi-koriandriga. Õlut pole küll kõrvale võtnud - tead, noorte emade värk ilmselt, sest "vanasti" oleks alustuseks vist õlle lauale toonud ja siis quesadilla'sid tegema hakanud :)

Popular Posts