Rabarberi-hapukoorekook


Sain eelmisel nädalavahetusel vanaema peenramaalt mõned ilusad rabarberivarred. Uurisin vanaemalt kohe ka retsepte, millest üks oli  lihtne rabarberi-hapukoorekook.  Retsept on  ühe kokaraamatu 48. lehelt  väljarebitud kujul juba ma-ei-tea-mitu aastat  märkmiku vahel tallel olnud ja ohtralt kasutamist leidnud.

Mina kasutasin koogi valmistamisel täisterajahu, ricotta kohupiimapastat ja puhast vanillekstrakti, aga muidugi saab tavalise jahu, kohupiima ja vanillisuhkruga ka. Et rabarberid on praegu väga värsked, siis ei hakanud neid koorima. Pireti sõnul säilib tänu sellele rabarberi kena roosa värv.

Tasub tähele panna, et kook näeb küll keraamilise vormi sees kena välja, aga vormi seest on seda küllaltki raske kätte saada. Seega, tasub kasutada mittekleepuvat vormi või küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivat koogivormi.

Vaja läheb:

Põhi

  • 125 g võid
  • 4 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 200 g (täistera) jahu
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli


Täidis

400 g hapukoort
250 g ricotta kohupiimapastat või tavalist kohupiima
1 muna
3 sl (või rohkem) suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
umbes ½ l tükeldatud rabarberit
maitse järgi suhkrut


  1. Sega jahu küpsetuspulbri ja kaneeliga.
  2. Hõõru või suhkruga pehmeks, lisa muna ja jahu ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga (lahtikäiva) koogivormi põhja.
  3. Sega omavahel hapukoor, kohupiim, vanilliekstrakt ja suhkur.
  4. Kata koogi põhi 2/3 rabarberitükkidega ning raputa peale soovitud kogus suhkrut. Kata hapukoore-kohupiimatäidisega ja raputa peale ülejäänud rabarber.
  5. Küpseta 180-200 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Täidis ei pea päris tahke olema, jahtudes taheneb täielikult.


Comments

Popular Posts