Krõbedad kanatiivad


Ma ei ole varem aru saanud, miks ameeriklased teleka ees massiivse koguse krõbedate frititud kanapaladega maiustavad, aga paele esimest juhuslikku kokkupuudet winsgtopp.eu kanatiibadega, mõistan ma seda täielikult. Kuna viimane on praegu suvepuhkusel, siis tuleb kuidagi ise hakkama saada.


Maitseaine segusid on selle retsepti puhul erinevaid, aga üldiselt kui sul on soola-pipart, mingisugust paprikapulbrit ja midagi teravat (Cayenne või Tabasco), siis on kõik hästi, sest mulle tundub, et ega lõpuks väga aru ei saagi.

Vaja läheb (u 24 kanapala)

1 kg (umbes 12 tk) kanatiibu
500 ml petti
2 tl meresoolahelbeid
2 tl värskelt jahvatatud musta pipart
2 tl apteegitilli seemneid, röstitud (soovi korral)
1 sl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl Cayenne’i pipart
300 g jahu
1 sl küpsetuspulbrit
õli frittimiseks (umbes 1-2 l)

Serveerimiseks

Cole-slaw salatit
Tabascot jms teravat kastet
Majoneesi või rantšo-kastet

1. Tükelda kanatiivad kolmeks - suure kondi kohalt pooleks, seejärel eemalda peenike tiiva ots ja viska ära kuna küpseb kõige kiiremini ja muutub liiga krõbedaks (kellele meeldib, jätku külge).

2. Uhmerda apteegitilliseemned, soolahelbed, pipar ja paprikapulber. Pane pool maitseainetest koos kanaga suurde kaussi ja sega kokku. Lisa pett ja sega ühtlaseks. Hoia 30-40 minutit külmkapis ja seejärel 15 minutit toatemperatuuril.

3. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja ülejäänud maitseained ning jaga 2-3 suure minigrip koti vahel. Jaga kana kottide vahel, sulge kott ja raputa kuni kana on jahuseguga kaetud.

4. Kuumuta õli suures kõrgete äärtega potis aeglaselt 180 kraadini (mina testisin kartuliga – õli on piisavalt kuum, kui kartul hakkab kohe mullitama ja tõuseb pinnale). Tõsta kanatüki kolmes-neljas jaoks õli sisse ja küpseta 6-8 minutit. Kana lisades alaneb õli temperatuur, seega vaata, et temperatuur oleks taas 180 kraadi enne kui uue laari sisse tõstad. Oluline, et õli on piisavalt kuum, et kana hakkab kohe ägedalt mullitama, vastasel juhul ei teki krõbedat koorikut ja kana lihtsalt liguneb õlis.

5. Eemalda kanatükid vahukulbiga õli seest ja hoia 150 kraadises ahjus soojas seni kui ülejäänud kana fritid. Esimest satsi võib siis näiteks 6 minutit frittida ja edasi aina kauem – kuna esimesed on selleks ajaks juba mõnda aega ahjus olnud. Aga eks palju sõltub ka tükkide suurusest.



Comments

Popular Posts