Pardiraguu



Raguu on ideaalne külma ilma toit ja seda on hästi lihtne valmistada. Kaneel annab mõnusat maitsesügavust ilma domineerimata. Kuigi lihakaste ise näeb rustikaalne välja, võib seda kenasti serveerides vabalt ka külalistele pakkuda. Seda enam, et raguu saab ette valmis teha ja külaliste saabudes on vaja vaid pasta keeta. Kasutasin mafaldine pastat, mis näeb hea välja ja mille külge kaste hästi kinnitub. Soovi korral võib ka polentaga serveerida.



Vaja läheb

1 sl oliivõli
4 pardikoiba
2 sibulat, peenelt hakitud
2 suurt küüslauguküünt, purustatud
2 tl kaneeli
2 tl jahu
250 ml punast veini
2 x 400 g purustatud tomateid
250 ml kanapuljongit
2-3 rosmariinioksa, lehed hakitud
2 loorberilehte
1 tl suhkrut
2 sl piima (soovi korral)
soola ja värskeltjahvatatud musta pipart

Serveerimiseks

parpadelle, paccheri või mafaldine pastat
parmesani


  1. Kuumuta pannil või suures potis oliivõli ja prae pardijalad mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kõrvale. Prae sibul klaasjaks (umbes 5 minutit) ja lisa küüslauk ning prae 1 minut. Lisa jahu ja kaneel ning kuumuta veel 1 minut. Tõsta pardikoivad tagasi potti, lisa vein, puljong, tomatid, rosmariin, loorber ja suhkur ning maitsesta soolaga ja pipraga. Lase keema tõusta ja hauta madalal tulel kaane all 2 tundi kuni pardikoivad on hästi pehmed.
  2. Tõsta pardikoivad kastmest välja ja rebi kahe kahvli abil liga luudelt. Viska nahk ja üle jäänud rasv ära. Tõsta liha tagasi potti koos piimaga ja keeda ilma kaaneta 15 minutit, et kaste pakseneks. Maitsesta veel soola ja pipraga kui tarvis.
  3. Keeda pasta al dente ja jäta veidi pastakeeduvett alles. Lisa pasta raguule ja kuumuta veel 1 minut, vajadusel lisa veidi pastakeeduvett. Serveeri koos riivitud parmesani ja värskelt jahvatatud musta pipraga, soovi korral nirista peale oliivõli.
Retsept on pärit: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/venetian-duck-ragu

Comments

Ülle nurgake said…
"Viska nahk ja ülejäänud rasv minema" ...ma ei usu oma silmi!!!

Popular Posts