Krõbe kana magushapus kastmes


Kõik retseptid kus on üle kümne komponendi tunduvad tavaliselt keerulisemat laadi, kuid vaatamata pikale vajaminevate asjade nimekirjale on krõbedat kana üsna lihtne valmistada ja tulemus teeb silmad ette mis tahes Hiina restoranis kogetule (üsna julge avaldus, kuid seda enam tasub järele proovida!). Retsept (väikeste mugandustega) pärineb The Passionate Cook’i retseptivaramust ning on kogunud populaarsust paljudes kodumaistes köökides ja toidublogides. Kes armastab rohkem kastet, võiks Nami-nami retsepti katsetada, kus on kastme valmistamiseks 10 sl ketšupit, 500 ml puljongit, 5 sl  sojakastet ja 1 sl maisitärklist kasutatud.

Riisiäädikaga tasub ettevaatlik olla, retseptis ette nähtud 4 sl on minu maitse jaoks liiast, soovitaksin väiksema kastmekoguse juures pigem 1-2 sl kasutada.


Krõbeda kana jaoks (neljale):
  • 400 g broilerifileed, 2 x 2 cm suurusteks tükkideks lõigatud
  • 2 munavalget
  • 2 küüslauguküünt, purustatud
  • 4 sl (heledat) sojakastet
  • 200 grammi maisi- või kartulitärklist
  • päevalilleõli praadimiseks

Magushapu kastme jaoks:


  • 2 sl seesamiõli
  • 2 sl viinamarjaseemne- või päevalilleõli
  • 1 sibul (kasutasin punast)
  • 3-5 naati rohelist sibulat (ainult valge osa), hakitud
  • 1 suur punane paprika, ribadeks lõigatud
  • 1 tl ingverit, riivitud
  • 4 spl ketšupit
  • 2-4 sl riisiäädikat
  • 4 sl tuhksuhkrut
  • 3 sl (heledat) sojakastet
  • 1 tl soola
  • 200 ml kanapuljongit (poolest kuubikust)
  • 1 tl maisi- või kartulitärklist

  1. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke minimaalselt 1 tundi, võimalusel 2-3 tundi.
  2. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, riisiäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil seesamõli ja viinamarjaseemne- või päevalilleõli ning prae sibulat 3-4 minutit. Lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljon ning kuumuta paksenemiseni. Vajadusel maitsesta vähese soolaga ja tõsta kanad praadimise ajaks kõrvale.
  3. Veereta kana tärklise sees nii, et kõik  tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükke, kuni pealt krõbedad ja seest veel mahlased (umbes 8 minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste ning sega kokku. Serveeri basmatiriisiga.

Allikas: http://thepassionatecook.typepad.com/ 

Comments

Pille said…
Oi, see Passionate Cook on väga tore blogi tõesti! Ja Johanna ise ka - olen tema juures mitu korda Londonis külas käinud (viimati mullu kevadel) ja tema käis minu juures Edinburghis külas. Plaanivad järgmisel suvel koos oma kolme lapsega Eestisse ka tulla :)
Hakkan täna seda krõbedat magushapu kana meisterdama. Otsisin Internetist retsepti ning siinne pilt oli just suureks põhjuseks miks selle retsepti valisin. Just seda otsisingi.
J.
Merit said…
Rõõm kuulda:) Kuidas välja tuli? m.
Hoolimata sellest, et poelettidelt ei leidnud kõiki komponente, asendasin paar toiduainet. Sellest hoolimata selle retsepti järgi.. Mmm.. Nagu hiinarestoranis! Super.Super.Super
Nii hea oli :D !
Unknown said…
Mina ka täna tegin seda ja väga hea tuli :P. Jumalast kogemata viimaseid kanatükke praadides jäi marinaadi üle ja viskasin selle ka pannile ja ohhhoo.. mis välja tuli, marinaadi pannkook, mis maises väga hästi. Soovitan proovida seda pannkooki, sest marinaadi jääb kindlasti kausipõhja üle :). Tänud super retsepti eest!
Merit said…
Tore, et maitses, Mariliis:) Krõbeda pannkoogi idee kõlab proovimist väärt! Kui Sulle sellised krõbedad kanapalad maitsevad, siis proovi ka Hiina sidrunikana (http://www.heatoit.com/2010/11/hiina-sidrunikana-lemon-chicken.html).
Juc said…
äärmiselt maitsev sai, just nagu heas hiinakas! Suur aitähh retsepti eest!
Merit said…
Aitäh! See on blogi kõige populaarsem retsept üldse:)
Liisi said…
Väga maitsev - tegin retsepti küll mõned muudatused, aga tulemus sai väga hea.
Silts said…
Oli maitsev! Ja punaveiniäädikaga oli ka hea. Riisiäädikat mul ei olnud.
betheliz said…
Tõesti hea retsept, väga kena tuli. Meil siin hiinakaid pole nii et yliõnnelik. Ei taednuki et ise nii head teha oskan!
Heli said…
Koostisosades:
1 tl riivitud ingverit
2-4 spl riisiäädikat
Valmistusõpetuses:
..haki ingver peeneks..., Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, veiniäädikas...
Koostis ja valmistusõpetus oleks nagu eri retseptidest võetud.
Merit said…
Aitäh, Heli, märkamast! Olen seda retsepti üsna mitmel puhul täiendanud ja mõned pisikesed ebakõlad on tõesti sisse jäänud. Loodan, et nüüd on arusaadavam!
Liisu said…
Hoidsin kana marinaadis lausa üleöö. Ja riisiäädikat mul polnud, kasutasin valgeveini äädikat ja lisasin kastmele veel porgandit. Tulemus sai igatahes ülim :)
Aitäh retsepti eest.
Unknown said…
This comment has been removed by the author.

Popular Posts