Kana tikka masala


Tegemist on ilmselt ühe brittide lemmikkarriga, mis koguni vaatamata oma ilmselgele india päritolule, hoopis Suurbritanniast tulebki. Kana tikka masala on just paraja teravusega kreemjas karri, milles on mõnus riisi leotada (kastmearmastajad oskavad seda hinnata). Jamie Oliveri retseptis on kasutatud valmis Pataks Tikka Masala karripastat, kuid selle võib asendata kas mõne muu pastaga või valmistada algusest lõpuni ise.

Vaja läheb (kuuele):

4 kanarinda

2 keskmist
sibulat

pöidlasuurune tükk ingverit

1 punane tšilli

väike kimp värsket koriandrit

150 g (Pataks) tikka masala karripastat

400 g purustatud tomateid

400 g kookospiima
25 g võid

2 spl (rapsi)õli
meresoola ja mustapipart


Lõika kana 2 cm paksusteks ribadeks. Haki sibul, tšilli, ingver ning koriandrivarred (lehed pane kõrvale). Kuumuta haudepannil õli ja või, lisa sibul, tšilli, ingver ja koriandrivarred ning kuumuta umbes 10 minutit, kuni kuldsed ja pehmed. Lisa karrpasta ja kanaribad ning sega hoolega, et kanatükid saaksid ühtlaselt pastaga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa tomatid, kookospiim, sega hästi ja lase keema. Seejärel keera kuumus maha ja hauta kaane all madalal tulel 20 minutit. Jälgi, et karri kuivaks ei muutuks lisades aeg-ajalt vajadusel vett. Soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga. Serveeri basmati riisi ja mõna lusikatäie maitsestamata jogurtiga, raputa pealekoriandrilehti ja mandlilaaste (soovi korral).

Allikas: Jamie Oliver Ministry of Food

Comments

Trus said…
Valmistasin karripasta ise. Maitselt on hea. Mitte väga terav (mina armastan ikka väga väga teravat). Mu naise arvates oli väga terav. Millegipärast tuli vedel, kuigi retseptis on kirjas, et vett peaks juurde lisama kui kipub kuivaks jääma. Mul pigem vastupidine probleem kuigi tegin täpselt retsepti järgi. Kookospiim peaks ju paksendama kastet?
Merit said…
Tore :) Ega kookospiim vist ise oluliselt ei paksenda, aga kui on liiga vedel, siis võib jälle natuke kõrgemal temperatuuril kastet kokku keeda. Aitäh tagasiside eest!

Popular Posts