Maasika-vahukooretort biskviitpõhjal


Lihtne ja ausate maitsetega biskviitpõhjal vahukooretort on mõnus vaheldus kõiksugu peenemat sorti küpsetistele. Täidisele võib tugevama tekstuuri saamiseks lisada 250 grammi eelnevalt kergelt vahustatud mascarponet. Peale paari tundi külmkapis on tort hästi lõigatav ja püsib serveerimisel ilusti koos.

Vaja läheb (kaheksale-kümnele):

BISKVIIT
4 suurt muna (toatemperatuuril)
125 g sõelutud tuhksuhkrut
65 g sulatatud võid
100 g sõelutud jahu

IMMUTAMISEKS
1 dl maasika toormoosi
1 dl vett

TÄIDIS
400 ml vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või 2 tl vanillisuhkrut
400 g maasikaid

kaunistamiseks maasikaid

Vahusta munad sõelutud tuhksuhkruga tugevaks vahuks (vähemalt 2-3 minutit). Lisa aeglaselt segades sulatatud või, lisa vähehaaval sõelutud jahu ning sega ühtlaseks massiks. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kasutasin 40 x 32 plaati). Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit. Tõsta biskviit koos küpsetuspaberiga restile jahtuma.

Vahusta koor suhkruga. Tõsta 2/5 kõrvale. Lisa 3/5 vahukoorele vanilliekstrakt ja lisa õrnalt segades tükeldatud maasikad.

Sega omavahel 1 dl maasika toormoosi 1 dl veega. Lõika biskviit pooleks ning immuta mõlemad pooled moosiveega. Aseta üks pool koogialgusele tordipõhjaks, kata vahukoore maasikatega ning aseta peale teine pool immutatud biskviiti. Kata ülejäänud vahukoorega ning kaunista maasikatega. Hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis.

Allikas: Cook with Jamie: My Guide to Making You a Better Cook (biskviidi retsept)

Comments

Anonymous said…
Kas siin on tegu sellise biskviittordiga, kus täidise kiht on palju paksem kui biskviidikiht? Vähemalt pildilt jääb selline mulje, ja väga shikk mulje. Tasub proovimist.
Merit said…
Tõsi:) Mulle ei meeldi eriti kuivad biskviiditordid ja tort sai hästi mõnus mahlane, sest täidises on palju maasikaid ja vahukoort. Oh, tuleks juba suvi!:)
Anonymous said…
Aga kui paks see biskviit umbes sentimeetrites on?

Popular Posts