Mustika ja valge šokolaadi muffinid


Pett ja mustikad teevad muffinid seest mõnusalt mahlaseks ja need maitsevad hea ka järgmisel päeval. Mustikate asemel võid jõhvikaid kasutada. Sellisel juhul võta sidruni asemel ühe apelsini riivitud koor ja hapuka tasakaalustamiseks kasuta 200 g valget šokolaadi.

Muffinite küpsetusajad varieeruvad erinevates retseptides, kuid 225 kraadise kiirküpsetamise asemel soovitan siiski temperatuur 180-190 kraadi juures hoida ja vajadusel veidi kauem küpsetada (20-30 minutit). Nii ei kuiva muffinid ära ja jäävad seest mahlased.

PS: Ahjude termomeetrid luiskavad tihti ja ühe 200 võib olla teise 180. Kasuta kas spetsiaalset ahjutermomeetrit või oma intuitsiooni – kui muffinid on kenasti kerkinud ja pealt kaunilt kuldsed, siis on nad ka valmis. Soovi korral testi puutikuga – kui väljatõmmatud tikk jääb puhas, siis on tainas küps.

Vaja läheb (12 tk):

100 g sulavõid
200 ml petti
1 sidruni riivitud koor (soovi korral)
2 suurt muna
150 g peeneteralist suhkrut (caster sugar)
250 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
noaotsatäis soola
noaotsatäis söögisoodat
250 g (külmutatud) mustikaid või jõhvikaid
100-200 g valget šokolaadi, hakitud


Sega omavahel või, pett ja riivitud sidrunikoor. Tõsta kõrvale. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja sooda.

Mikserda munad ja suhkur kohevaks. Lisa või ja peti segule ning mikserda ühtlaseks. Lisa õrnalt segades jahu. Sega tainast nii palju kui vaja, kuid nii vähe kui võimalik. Sega sisse mustikad ja hakitud šokolaad. Kui kasutad külmutatud mustikaid, siis ära neid enne tainale lisamist sulata.

Täida pabervormidega vooderdatud muffinivormid ¾ ulatuses tainaga ja küpseta 190 kraadises ahjus umbes 20 minutit kuni muffinid on pealt kuldsed (mitte tumepruunid!).



Inspiratsioon: www.donalskehan.com

Comments

Marilin said…
Võibolla totter küsimus, aga kui suurelt ma selle šokolaadi hakkima peaks? Kas umbes chocolate chip'i suurused tükid või täitsa puruks? Kui aus olla siis nime lugedes arvasin, et see on sulatatud ja tainasse segatud. Siit ka see segadus :D
Merit said…
Hei Marilin! Tükeldasin ehk nii 0,5 cm suurusteks või natuke väiksemakski, ehk siis umber chip'ide suuruses jah. Sulatamine kõlab muidugi huvitava mōttena, äkki isegi töötaks:)
Marilin said…
Nägin su vastust kui muffinid juba valmis olid. Tükeldasin neid siis igaks juhuks igas suuruses, täitsa puruks ja suuremateks tükkideks ka. See selleks. Need muffinid on tõesti head, teen neid suvel kindlasti veel, maiasmokkadele lähevad eriti hästi peale :) Aitäh.
Karoliina said…
Saab ka teha nii, et teed šokolaaditükid pooleks ja asetad iga muffini keskossa ühe šokolaaditüki.

Popular Posts