Tai-pärane lõhe-šampinjoni supp


Kiireks õhtusöögiks sobilik kerge supp sisaldab Tai köögile omaselt midagi teravat (tšilli), magusat (suhkur), soolast (kalakaste) ja haput (laim). Lõhe asemel võid kasutada õhukesteks ribadeks lõigatud broilerifileed või krevette.

Kaffir-laimi lehed annavad maitsele päris palju juurde, seega võimalusel püüa neid kasutada (saadaval nt Piprapoes, Solarise toidupoes ja Stockmannis).

Vaja läheb (kahele):

2 tl punast karripastat või tom yum pastat
400 ml kookospiima
400 ml vett
5 kaffir-laimi lehte
2 spl kalakastet
½ tl suhkrut
1 laimi mahl
200 g tükeldatud lõhefileed
100 g šampinjone
100 g suhkruherneid (külmutatud)
½-1 punane tšilli, viilutatud


Kuumuta karripastat 1 minutit, lisa kookospiim ja vesi ning aja keskmisel kuumusel keema. Vähenda kuumust, lisa kaffir-laimi lehed ja keeda mõned minutid. Lisa kalakaste, suhkur, laimi mahl,  lõhe, šampinjonid ja suhkruherned. Keeda tasasel tulel, kuni kala on küps (umbes 3-5 minutit). Lisa tšilli ja serveri.

Comments

Mari-Liis said…
õhtusöögiks? Ma pidin praegu seda lugedes ja pilti vaadates mitu korda tahtmatult neelatama ja kell on alles pool 11. Tundub, et tai(pärased) supid on vastupandamatud igal kellaajal:)
Merit said…
noo ma kujutan ette, et võib juhtuda ka selliseid hommikuid, kus üks terav tai supp asendamatuks osutub;)
Juc said…
Kohutavalt isuäratav pilt. Isegi peale seda, kui eile õhtul üüratu koguse Tom Yumi Goongi nahka pistsin. Sinu leiutis on midagi Tom Yumi ja Malaisia laksa lemaki vahepealset! Kindlasti viib keele alla!

Popular Posts