Kana ja bambusevõrsed punases karrikastmes

Lihtne karri valmib imekiiresti ja aasia köögi asutajatele ka üsna käepärastest vahenditeest. Mul leidub kodus pea alati punast või rohelist karripastat, tšillit, kala- ja sojakastet, kookospiima, riisi ning erinevaid nuudleid, millest saab hõlpsasti mõne eksootilisema argiõhtuse roa kokku võluda. Proovi ka näiteks kana ja suvikõrvitsat punases karrikastmes riisinuudlitega, punast kana-maguskartuli karrit kookospiimaga või Tai-pärast lõhe-šampinjoni suppi.

Kuivatatud laimilehed ei anna kahjuks värskega võrreldes piisavalt tugevat hapukat maitset. Kui tunned, et maitsed (magus, terav, soolane, hapu) ei ole päris tasakaalus, siis lisa karrile umbes poole kuni ühe laimi mahl.

Vaja läheb (kahele):

2 broilerifileed, ½ cm paksusteks umbes 3 x 3 cm tükkideks lõigatud
200-300 g ribadeks lõigatud bambusevõrseid (konserv sobiv hästi)
400 ml kookospiima
2 spl Tai punase karri pastat
1-2 värsket punast tšillikauna, viilutatud
5 (kuivatatud) kaffir-laimi lehte
1-2 spl kalakastet
1 ½ tl pruuni suhkrut
poole laimi mahl (soovi korral)
noaotsatäis soola


Lase pool kookospiimast pidevalt segades wok pannil keema. Lisa karripasta ja sega ühtlaseks. Lisa kana ja kuumuta kuni kana muutuv valgeks ja on küps. Lisa ülejäänud kookospiim, bambusevõrsed, kaffir-.laimi lehed ja viilutatud tšilli. Maitsesta kalakastme, suhkru ja soolaga ning lase uuesti keema tõusta. Serveeri jasmiiniriisiga.

Comments

Popular Posts