Falafelid kurgi-jogurti kastmega

Vürtsikad kikerhernekotletid on populaarne Lähis-Idast pärit kiirtoit, mis on eriti tänuväärne proteiiniallikas taimetoitlastele. Falafele serveeritakse tavaliselt kas pita saia vahel või lihtsalt salatiga. Väiksemateks pallikesteks vormituna sobib hästi suupistelauale.

Vaja läheb (8-10 tk):

2 x 400 g purk keedetud kikerherneid
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl jahu
1 keskmine sibul, jämedalt hakitud
3 küüslauguküünt
pihutäis koriandrilehti
pihutäis lehtpeterselli
½-1 tl Cayenne’i pipart
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
soola
musta pipart
rapsiõli praadimiseks

KURGI-JOGURTI KASTE

200 g maitsestamata jogurtit
1 sl majoneesi
1 sl tilli, hakitud
pool pikka kurki, seemned eemaldatud ja hakitud
soola ja pipart


1. Sega omavahel jogurt, majonees, till, hakitud kurk. Maitsesta soola ja pipraga ning lase vähemalt 30 minutit külmkapis maitsestuda.

2. Loputa kikerherned külma vee all ja kurna. Tambi herned pudrunuiaga puruks, kuid ära püreesta – oluline on säilitada tükiline konsistents. Lisa vürtsid, sool-pipar, jahu ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks.

3. Pane sibul, küüslauk, petersell ja koriander köögikombani ning püreesta. Sega kikerhernemassi hulka.

4. Võta kuhjaga supilusikatäis kikerhernemassi, vormi käte vahel palliks ja vajuta lapikuks. Soovi korral võid vormida väiksemad, umbes 3 cm läbimõõduga pallid. Kui pätsikesed laiali pudenevad, siis lisa segule rohkem jahu.

5. Kuumuta 4-5 sl õli keskmisel-kõrgemal kuumusel. Prae pätsikesed mõlemalt poolt kuldseks. See ei tohiks võtta rohkem kui 5 minutit kokku. Falafelid imavad õli üsna kiiresti, seega lisa vajadusel praadimise käigus veidi juurde.

6. Serveeri soojalt või külmalt värske salatiga (tomat, sibularõngad, rohelise paprika kuubikud jne) ja kurgi-jogurti kastmega.

Vaata ka ühte varasemat falafelide retsepti.

Comments

Piret said…
Nii ahvatlev pilt! Võitlen endaga, et mitte ekraani hambaid lüüa:)
Merit said…
Ohutum oleks vist hambad falafelidesse lüüa:D Aga aitäh komplimendi eest! Nad muide maitsevad sama hästi nagu välja näevad, seega tasub proovida;)
Ragne said…
Mul sama lugu, mis Piretilgi. Hetkel sõin ühe ilmselgelt liigsuure šokolaadise küpsise ära ning need falafelid oleks nüüd ideaalsed:)
Marju said…
Merit, su blogi on mõnusalt stiilipuhas ja püsib endiselt soolase lainel - meeldib! Selle auks ka minu poolt väike pai: http://www.tassike.ee/2011/03/tunnustus-the-gorgeous-blogger/ Ilusat kevadet! :)

Popular Posts