Kirju koer


Kirju koer on ehe näide sellest, kuidas lihtsatest koostisainetest võib midagi nii uskumatult maitsvat valmida! Nõukaaja kitsastes oludes välja mõeldud kook rõõmustab tänaseni nii väikeseid kui suuri maiasmokkasid. Tavaliselt ma eriti marmelaadi ei armasta, aga kirju koera sees küll (poleks see koer ju muidu eriti kirju). Soovi korral katseta kondenspiimaga (100 g võid ja 200 g kondenspiima) või lisa pähkleid ja hooajalisi marju.

Vaja läheb:
 • 2 x 165 g (Kalevi) küpsiseid
 • 2 sl kakaopulbrit
 • 200 g marmelaadi (nt Laima), jämedalt hakitud
 • 200 g sulavõid
 • 6 sl piima
 1. Purusta küpsised köögikombaini või pudrunuia abil.
 2. Sega küpsisepuru hulka esmalt kakao ja seejärel hakitud marmelaad.
 3. Lisa sulavõi ja piim ning sega ühtlaseks.
 4. Keera tihedalt ja vorstikujuliselt kahekordsesse fooliumisse ning pane külmkappi tahenema. Sügavkülmas saab kook juba paari tunniga valmis. Enne serveerimist võiks aga veidi aega tavalises külmikus pehmeneda lasta.  
Vaata ka:

  Comments

  Kärt said…
  Oi see on üks mu suur lemmik, ma teen seda alati kondenspiimaga :) Pole muidugi aastaid seda maiust teinud aga selle pildi peale tuli kohe isu!
  Merit said…
  Kuna mul suvilas praeahju ei olnud, siis pidin selliste askeetlike maiustega piirduma. See-eest ei möödunud aga päevagi kus külmikus poleks küpsisetorti või kirjut koera olnud:)
  Liis said…
  Ma ole üsna usin kirjkoera tegija:)
  ma olen jätnud küpsisetükid suuremaks, et nad sellised krõmpsuvad ikka oleks ja silmaga nähtavad. Kui väga sodiks teha, siis on nagu ühtlane mass ja tekstuur on ka selline taigne pigem.
  Teine asi, mida ma veel lisan on hapud marmelaadid - need natukene leevendavad seda magusust.

  Viimaks olen pannud ka hakitud pähkleid ning vahest harva ka vana tallinna:)
  Tullia said…
  Üle-eelmisel aastal ei olnud mul maakodus veel ahju, siis küpsistest väga palju erinevaid kooke tehtud, sh ka kirjut koera. Üheks lemmikuks sai kirju koer punaste sõstardega.

  Popular Posts