Ahjuomlett tuunikalaga


Kui tavalise omleti valmistamiseks on vaja veidi osavust ja kannatust (1 pann = 1 omlett = 1 sööja), siis ahjuomleti valmistamine on imelihtne ja neli inimest saavad korraga sööma asuda. Igati sobilik emadepäeva hommikusöögiks.

Täidise osas võib fantaasial lennata lasta, omlett saab ühtviisi hea nii singi või peekoni, suitsulõhe, vorsti kui seentega. Soovi korral lisa köögivilju – tuunikalaga sobib näiteks kuubikuteks hakitud roheline paprika. Samuti saaks suurepärase hooajalise ahjuomleti sparglitest ja juustust. Sellisel juhul jäta majonees välja.

Vaja läheb (neljale):


  • 8 muna
  • 2 kuhjaga sl majoneesi
  • 150 ml rõõskkoort
  • 1 šalottsibul, peenelt hakitud*
  • 185 g karp tuunikala vees**
  • 1 sl peterselli, hakitud
  • 100 g juustu, riivitud
  • soola ja pipart
  • 1 sl võid

Valmistamine:
  1. Klopi munad kergelt, lisa koor ja majonees ning sega ühtlaseks. Lisa sibul, tuunikala, petersell, 2/3 juustust ning sool ja pipar. Sega ühtlaseks ja vala võiga määritud keraamilise 20 cm läbimõõduga ahjuvormi. Kata ülejäänud juustuga.
  2. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit.

* Soovi korral prae sibul eelnevalt läbi, eriti kui kasutad tavalist sibulat.
** Kasuta võimalikult hea kvaliteediga tuunikala: Calvo, John West või Rio Mare. Kõige paremad on muidugi need klaaspurgi omad, kuid hinna mõttes on nad ahjuomleti sisse panemiseks ehk liigagi kallid.

Vaata ka:

Comments

Risto&Elise said…
Ma proovisin selle retsepti järgi. Väga maitsev toit tuli. Aitäh, et enda blogi nii ilusate piltide ja lihtsate retseptidega pead!

Ma tegin veidi ka retseptis muudatusi. Näiteks majoneesi jätsin täiesti välja. Ma ei ole siiani leidnud ühtegi majoneesi poest, mida ma saaksin tervislikuks pidada ja selle tõttu ei tarbi seda.

Veel kasutasin ühe tuunikalakonservi asemel hoopis kaks. Ma usun, et paljudele see ei maitseks, kuna tuunikalal on siis liiga suur mõju.

Soola ma eraldi sellele toidule ei lisaks, sest tuunikalakonservi on juba päris palju soola lisatud. Muidu läheb toit liiga soolaseks. Eriti, kuna ma kasutasin kahte konservi.
Risto&Elise said…
This comment has been removed by the author.
Merit said…
Rõõm kuulda, et siit blogist häid maitseelamusi leiad!

Tõepoolest, majoneesi võib vabalt kasutamata jätta! Kuna ma ise olen suur fänn, siis lisasin seda muidugi meelsasti. Kasutan tavaliselt Hellmannsi majoneesi, kuid ega see teab mis tervisetoit tõesti ei ole:) Kui viitsimist, siis tasub ise kvaliteetsest toorainest teha.

Aitäh soovituste eest, usun, et nii mõnigi kalasõber eelistab samuti kahte konservi!
Jana P said…
Väga maitsev. Asendasin tuunikala suitsukanaga :)

Popular Posts